Eplebiter med karamellsaus og mandler


Mmmmm...... Dette er en helt utrolig nydelig eplekake! Epler, mandler og karamell er rett og slett en utrolig god kombinasjon!

Kaken blir saftig og litt klissete på grunn av mye, deilig karamellsaus som øses over kaken før steking og som deretter renner igjennom kaken under steking. Kaken er enkel å lage fordi man kan bruke ferdig karamellsaus på flaske.

Oppskriften er til stor langpanne.

Eplebiter med karamellsaus og mandler
Ingredienser

6 egg
6 dl sukker
200 g smør
3 dl melk
3 ts vaniljesukker
6 ts bakepulver
11 dl hvetemel

Fyll:
8-10 store epler
100 g mandelflak (uten skall)
1 flaske karamellsaus (f.eks. Freia karamelltopping)

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen over i en stor bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret. Sikt sammen det tørre. Ha det tørre i eggedosisen vekselsvis med smørmelken. Rør til deigen er jevn og klumpfri.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Skrell eplene og del dem i båter, som så deles i skiver. Stikk eplebåtene tett ned i kakedeigen. Dryss over mandelflarn. Sprut hele flasken med karamellsaus jevnt over kaken rett fra flasken.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25-30 min. (pass på at kaken ikke stekes for lenge - for da smaker karamellen brent). Avkjøl kaken i formen.

Del kaken opp i passe store biter og løft kakestykkene ut av langpannen med en stekespade. 

Tips

Kakestykkene blir som nevnt litt klissete, særlig i bunnen. Det er slik kaken skal være og er veldig godt!

Kakestykkene kan fryses.

Kakekategori
Sesong

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift