Eplebiter med krydder og nøtter

Her har du en kjempekjempedeilig langpannekake med masse eplebiter, mye godt krydder og hakkede hasselnøtter. Oppskriften passer til liten langpanne.

Eplebiter med krydder og nøtter
Ingredienser

175 g smør
200 g sukker
150 brunt sukker
4 egg
4 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1/2 ts ingefær
1/4 ts nellik
250 g hvetemel
100 g hasselnøtter
800 g epler (se tips)

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør med sukker og brunt sukker til blandingen blir luftig. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt sammen de tørre ingrediensene og bland inn i deigen. Vend i fint hakkede hasselnøtter. Skrell eplene og del dem opp i terninger. Vend epleterningene inn i deigen til slutt.

Ha deigen i en bakepapirkledd, liten langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 40-45 min (sjekk med kakenål at kaken er helt gjennomstekt).

Avkjøl kaken helt i formen. Løft kaken ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. Sikt over melis. Del kaken opp i passe store biter.

Tips

I denne oppskriften står det at du skal bruke 800 g epler. Med dette er det ment vekten av hele epler, dvs. før de er skrelt og renset. 800 g epler tilsvarer omtrent 4 epler, men dette avhenger selvsagt av hvor store de her.

Det er lurt å la kaken bli helt kald i formen. Den går lett i stykker om den skjæres i mens den fortsatt er varm.

Kakestykkene kan fryses.

Kakekategori
Sesong

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift