Eplekake i langpanne

Eplekake i langpanne

05.10.2004
Eplekake i langpanne

Ingredienser

500 g smør
500 g sukker
8 egg
500 g hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker

Fyll:
8 store epler
100 g mandler
3 ss perlesukker
1 ss kanel

Fremgangsmåte

Pisk smør og sukker til luftig smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen til luftig krem. Rør inn de tørre ingrediensene. Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (30x40 cm).

Skrell eplene og del dem i båter som så skjæres i tynne skiver. Stikk epleskivene tett i tett godt ned i deigen i et pent taksteinmønster. Strø over hakkede mandler, perlesukker og kanel.

Stek kaken midt i ovnen ved 190°C i 40-45 min. Avkjøl. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken opp i passe store firkanter med en skarp kniv.

Tips

Deigen er stor, så bruk en stor bakebolle når du rører sammen deigen.

Husk at angivelsen på epler er omtrentlig. Hvis eplene er middels store, bør du bruke ca 10 stk. Jeg pleier alltid å bruke så masse epler jeg får plass til på alle eplekakene jeg lager!

Du kan også lage eplekake i langpanne ved å stikke eplebåter i "Rømmekake" og drysse sukker og kanel over. Det blir kjempegodt!!

05.10.2004
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

40 kommentarer

Hei. Tusen takk for oppskriften. Jeg holder på å lage denne. Ser og lukter lovende! :)
Savner bare instruks om å unngå å banke luften ut av kaken. Det skjedde meg en gang da jeg bakte sjokoladekake på Edgar på Studentersamfundet - jeg lot mikseren holde på for lenge. To langpannekaker måtte hives. Siden da rører jeg alltid inn de tørre ingrediensene for hånd.
Gleder meg til å smake på denne! :)

Hei, ja jeg blander alltid det tørre inn for hånd, jeg også. Hvis jeg bruker elektrisk mikser, så bruker jeg alltid laveste hastighet og mikser ikke lenger enn det som er nødvendig for å få en jevn og klumpfri deig. Man må være forsiktig når man rører i deiger så snart man tilsetter hvetemel for å unngå tunge kaker. Det gjelder helt generelt og ikke spesielt for denne kaken her.
Håper kaken faller i smak:-)

Den var veldig god. Smaken av brente mandler sammen med epler og kanel falt i smak. Måtte senke tempen litt da det var 20 min. igjen og den så godt stekt ut på overflaten. Igjen: tusen takk!

da har jeg valgt å prøve denne.... eneste forskjellen er at jeg må kutte nøtter :-) vet at nøtter e godt i eplekaker... men allergi hos gjesten som jeg venter... gleder meg til å prøve ut denne....jeg smakte en god pai i Alta, men pærer i.. den var med halvepærer og en krem de lå i som smakte egg og kanskje creme frashe .. har du oppskrift på noe sånt??? var i allefall veldig godt varma med is og kaffe til

Jeg lurer på om denne kan fryses?

Ja denne eplekakken kan fryses

Bakte denne i dag. Kjempegod :-)

Bakte denne i dag. Helt fantastisk god eplekake. Tusen takk for oppskrifta.

Har hagen full av epler, så denne er nå bakt utallige ganger, og fryseren er full til randen! har en samboer som er litt over gjennomsnittet glad i kaker, så jeg må snart fylle på igjen...

Jeg gadd ikke - erm - hadde ikke tid til å legge taksteinmønster, så jeg skar eplene opp i passe terninger og blandet det inn i røra - funket helt fint!

Nydelig eplekake er diabetes så hadde sukri lett i røra og den ble helt perfekt.

Denne lagde jeg idag når vi skulle ha bursdag for 13 åringen, herligfred for ei nydelig kake! Fikk masse gode tilbakemeldinger fra alle gjestene, og svigermor som er småspist, spiste 3 gode stykker. Takk for at du delte, denne blir lagd flere ganger. :) Droppa nøttene da ingen av oss er spesielt glade i nøtter. Saftig og god blei den, så tommel opp!

Hadde lyst til å lage en god kake til bibelgruppen. Da vi samles 16 stk, måtte det bli en kake i langpanne. Det ble et fantastisk resultat, er lenge siden jeg har fått så mye ros. Tross så mye smør, sukker og egg, virket ikke kaken som en kaloribombe. Smaken er bare helt fortreffelig

Et lite tips,etter at eplene er skrelt og delt opp,ha de en bolle og strø godt med kanel og sukker over,la det stå et pr timer og dytt eplebitene ned i kaken,laken som blir til overs helles oppe på kaken,blir snadder :)

Kaka mi blei dessverre tørr. Tenkte egentlig at 40-45 min på 190 grader var lenge, men
så glømte eg heilt å sjekke den før, så når eg tok den ut etter gode 40 min såg eg med en gang at den var for mørk, og inni ganske så tørr.
Eller er det bare min ovn som er for sterk kanskje.
Lurer på om andre har steikt heile tida eller tatt ut før

Bland eplene i litt sukker og kanel, og 3-4 spiseskjeer brun rom. F.eks Ron Zacapa 23. Samt sprinkle over 2-3 ts rom før den går i ovnen...
Da blir kaka enda bedre ;)

Denne kaken slår alltid an i selskaper. Har bakt den 2 ganger til kollegaene mine på jobb, å siden imorgen er min siste dag skal jeg lage den idag også!:) Supergod kake, der jeg anbefaler denne oppskriften!!

Å shit shit shit! Denne er skikkelig god!! Saftig og søt og syrlig på samme tid. Stødde noen rips over i tillegg til eplene. Det gjorde seg - helt sikker på at den ble penere tilogmed!

Får bare henge meg på her og skryte av god oppskrift!
Bruker utelukkende "godt smør" til denne.
Kjøpte en artig sak på Clas Ohlson, en mekanisk "epleskreller" ...og alt går som en lek. Deler ferdig skrelte epler i to etterpå og setter bitene tett-i-tett i røra så mange jeg får plass til.
Trykker de godt og skrått ned i røra etterpå til røra tyter opp.
Har også hatt suksess med samme oppskrift som eplekake muffin.

Spør sikkert dumt... Men skal smøret smeltes før det røres med sukker? Eller skal det bare være romtemperert?

Denne ble bare god, stor god langpanne oppskrift!
Saftig og helt nydelig!
Fulgte oppskrifta til punkt og prikke, fantastisk!

Lagde også nøttebunn fra din side!
Like herlig den!

God påske

Ja, enig med kommentarene over; usedvanlig god kake som absolutt alle liker og som jeg baker ofte. Også enig i at 190 grader er for høyt og gir mørk/tørt (crispy) resultat.

Beste, enkleste og absolutt den herligste smaken på eplekake jeg har laget noensinne!

Jeg lagte den kaka igår med masse eple store eple båter og den var itrolig god med vaniljesaus passer også veldig godt med is. Når jeg leste oppskriften så var jeg litt redd at det skal bli for søt men den blei veldig god.

Jeg bakte den kjempe gode kaka med masse store eplebåter og den blei ekstremt godt. En kjempe god gave til min kjære mann og vårt bryllupsdags feiring. Jeg lagte flere ganger gulrotkake i langpanne og den er min mann sin favorit. En stor suksses. Baker alltid den når vi skal gi den som gave.
Takk for mange gode oppskrifter

Denne var bare sykt god! Må lage den flereganger:)

Lagde denne i dag kjempe god.( ^ω^ )
Lurer på hvor lenge jeg skal ha den i ovnen hvis jeg halverer oppskriftenʕ•ᴥ•ʔ

Jeg laget denne til sykehusavdelingen jeg er på. Oppskriften var enkel og lett å følge og det ble akkurat passelig i en vanlig langpanne. Anbefales!

Jeg dyppet eplebåtene i honning istedenfor kanel og sukker, ble helt fantastisk.

Takk for tipset! Det må jeg prøve.

Bruker du margarin eller meierismør i kaken?

Alltid meierismør!

Kan jeg legge vaniljekrem på kaken i tillegg?jeg bruker dine oppskrifter når jeg baker,du har myyyeee gode oppskrifter.☺

Nydelig eplekake bakt Idag!
Ser noen har kommentert at kaka blei tørr ved anbefalte steketid på 190 C i 40-45 minutt! Varmluft i 40-45 grader ville sikkert gjort den tørr. Vanlig under/ overvarme bruker jeg, da blir det enklere å unngå tørrsteiking!

Eg har laga meg som mal at står da ikkje varmluft i oppskrifta nei da bruka eg da heller ikkje, å da har funka kvar gang

Jeg lagde denne kaken men karamelliserte epler på toppen ( dvs stekte epler i panne med smeltet smør, sukker og kanel.) Det ble så nydelig, alle på jobben likte den! Ingen andre oppskrifter enn denne vil jeg følge fremover :)

Siden jeg av erfaring vet at kakene dine er vel oversøtet, brukte jeg 450 g. sukker på denne. Det var mer enn nok. Ellers er oppskrifta fin.

Hei!

Er dette en stor langpanne? Altså, skal røra helles i langpanna, eller skuffa, som føler med stekovnen?

Hei,
kan røre lages dagen i forveien? Skal på hytte hvor det ikke er tilgang til skikkelig mikser.

Kaken holder seg like saftig og god dagen etter. Du kan jo lage hele kaken dagen før :)

Hei. Jeg skal lage denne kaken til et eldrehjem med mange med diabetes. Tips til endringer med diasiukker?
Ønsker så gjerne at alle skal få spise :)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter