Eplekake i langpanne med toscaglasur


Jeg har fullstendig dilla på å bake med eple for tiden!  Smile

Dette er en knallgod eplekake i langpanne som jeg har dekket med nydelig toscaglasur, som smaker deilig av mandel og karamell. 

 

 

Oppskriften er til stor langpanne, men det er bare å halvere oppskriften hvis du foretrekker å bruke liten langpanne. 

 

Ingredienser:

♥ 500 g mykt smør
♥ 500 g sukker
♥ 8 egg
♥ 3 ts bakepulver
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 500 g hvetemel

Fyll:
♥ 8 epler
♥ 4 ss sukker
♥ 2 ss kanel

Toscaglasur:
♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 3 ss melk
♥ 3 ss hvetemel
♥ 300 g mandelflak

 

Fremgangsmåte:

Eplekake:

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg av gangen (smørkremen kan skille seg litt, men dette blir bra igjen når du blander i hvetemelet). Sikt bakepulver og vaniljesukker med en del av melet og bland inn i smørkremen. Bland så i resten av hvetemelet til en jevn og klumpfri deig (ikke rør mer enn nødvendig for å få alt godt blandet).

Fordel deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm).

Skrell eplene og del i båter. Legg eplebåtene i en bolle. Bland sukker og kanel og ha dette i bollen. Rør godt slik alle eplebitene blir dekket av sukker- kanelblandingen.

Legg eplebåtene i pent mønster oppå deigen. Dryss over eventuelle rester av sukker- og kanelblandingen.

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 25 minutter (kaken skal være fast på toppen selv om den ikke er gjennomstekt).
 

Toscaglasur:

Lag imens toscaglasuren: Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen. Ha i sukker, melk og hvetemel og rør til blandingen er jevn og klumpfri. Bland inn mandlene.

Når kaken har stekt i 25 minutter, tas den ut av ovnen. Fordel glasuren mest mulig jevnt over kaken med en spiseskje. Sett kaken tilbake i ovnen og stek videre midt i ovnen i ca 20-25 minutter, til glasuren er gyllenbrun og kaken gjennomstekt.

 

 

Avkjøl kaken i formen.

Skjær kaken opp i firkanter med en skarp kniv og løft kakestykkene forsiktig ut av formen ved hjelp av en kakespade.

 


Kjempedeilig eplekake med mandelglasur!  Yum  

 

Tips: 

♥ Det er viktig at kaken avkjøles helt i formen slik at toscaglasuren stivner før du tar kakestykkene ut av langpannen. Det er lurere å løfte kakestykkene ut med en stekespade enn å hvelve kaken ut av langpannen, slik at toscaglasuren ikke løsner og faller av kaken.

♥ Kakestykkene oppbevares innpakket i plast slik at de holder seg myke. De er dessuten kjempefine å fryse!

♥ Halv porsjon passer til liten langpanne som er ca. 20 x 30 cm.
 

Se også oppskrift på Eplekake med toscaglasur, som lages i rund form. 

 

 

Mmmmm.... så godt med eplekake... Yum  

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Eplekake i langpanne med toscaglasur
Ingredienser

♥ 500 g mykt smør
♥ 500 g sukker
♥ 8 egg
♥ 3 ts bakepulver
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 500 g hvetemel

Fyll:
♥ 8 epler
♥ 4 ss sukker
♥ 2 ss kanel

Toscaglasur:
♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 3 ss melk
♥ 3 ss hvetemel
♥ 300 g mandelflak

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg av gangen (smørkremen kan skille seg litt, men dette blir bra igjen når du blander i hvetemelet). Sikt bakepulver og vaniljesukker med en del av melet og bland inn i smørkremen. Bland så i resten av hvetemelet til en jevn og klumpfri deig (ikke rør mer enn nødvendig for å få alt godt blandet). Fordel deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm).

Skrell eplene og del i båter. Legg eplebåtene i en bolle. Bland sukker og kanel og ha dette i bollen. Rør godt slik alle eplebitene blir dekket av sukker- kanelblandingen. Legg eplebåtene i pent mønster oppå deigen. Dryss over eventuelle rester av sukker- og kanelblandingen.

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 25 minutter (kaken skal være fast på toppen selv om den ikke er gjennomstekt).

Lag imens toscaglasuren: Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen. Ha i sukker, melk og hvetemel og rør til blandingen er jevn og klumpfri. Bland inn mandlene.

Når kaken har stekt i 25 minutter, tas den ut av ovnen. Fordel glasuren mest mulig jevnt over kaken med en spiseskje. Sett kaken tilbake i ovnen og stek videre midt i ovnen i ca 20-25 minutter, til glasuren er gyllenbrun og kaken er gjennomstekt.

Avkjøl kaken i formen.

Skjær kaken opp i firkanter med en skarp kniv og løft kakestykkene forsiktig ut av formen ved hjelp av en kakespade.

Tips

♥ Det er viktig at kaken avkjøles helt i formen slik at toscaglasuren stivner før du tar kakestykkene ut av langpannen. Det er lurere å løfte kakestykkene ut med en stekespade enn å hvelve kaken ut av langpannen, slik at toscaglasuren ikke løsner og faller av kaken.

♥ Kakestykkene oppbevares innpakket i plast slik at de holder seg myke. De er dessuten kjempefine å fryse!

♥ Halv porsjon passer til liten langpanne som er ca. 20 x 30 cm.

Kakekategori
Sesong

1 kommentar

Opplever at form på 30x40 blir alt for lite. Kaka fløyt over kanten i ovnen. Bør kanskje vurdere å redusere mengden eller ta en større form.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift