Eplekake med eplemos

Eplekake med eplemos

10.10.2011

Supergod og litt klissete eplekake  Wink

 

Når man lager denne kaken, skal man legge et lag eplemos med biter i midten.

Eplemosen blander seg deilig med kakedeigen under stekingen og gjør den ferdige eplekaken myk og litt klissete og ekstra god.  Smile

Noe for slikkmunner som deg og meg  Yum

 

Ingredienser:

150 g smør
150 g sukker
4 egg
1 ts bakepulver
150 g hvetemel
revet skall av 1/2 sitron

Fyll:
300 g eplemos med biter

Pynt:
3 epler
90 g mandelflarn
2 ss sukker

 

Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt mel og bakepulver og bland i sammen med revet sitronskall.

Ha drøyt halvparten i en liten rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Fordel over eplemosen i et jevnt lag. Ha så over resten av kakedeigen i klatter og jevn forsiktig ut over eplemosen.

Skrell og rens eplene og del dem opp i skiver. Legg epleskivene på toppen av kaken. Dryss over mandelflarn og så sukker til slutt.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 30-45 min, til kaken er gylden på overflaten og gjennomstekt.

 

Tips:

La kaken avkjøles helt i formen før du tar den ut av formen. Kaken er som sagt litt klissete på grunn av eplemosen, men det er slik den skal være!

Dobbel porsjon passer om du vil steke kaken i liten langpanne (ca 20x30 cm) og deretter dele opp i firkanter i stedet for å lage rund kake.

Kaken er supergod sammen med pisket krem. Og den er fin å fryse.

 

♥ ♥ ♥ ♥ 

Eplekake med eplemos

Ingredienser

150 g smør
150 g sukker
4 egg
1 ts bakepulver
150 g hvetemel
revet skall av 1/2 sitron

Fyll:
300 g eplemos med biter

Pynt:
3 epler
90 g mandelflarn
2 ss sukker

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt mel og bakepulver og bland i sammen med revet sitronskall.

Ha drøyt halvparten i en liten rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Fordel over eplemosen i et jevnt lag. Ha så over resten av kakedeigen i klatter og jevn forsiktig ut over eplemosen.

Skrell og rens eplene og del dem opp i skiver. Legg epleskivene på toppen av kaken. Dryss over mandelflarn og så sukker til slutt.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 30-45 min, til kaken er gylden på overflaten og gjennomstekt.

Tips

La kaken avkjøles helt i formen før du tar den ut av formen. Kaken er som sagt litt klissete på grunn av eplemosen, men det er slik den skal være:-)

Dobbel porsjon passer om du vil steke kaken i liten langpanne (ca 20x30 cm) og deretter dele opp i firkanter i stedet for å lage rund kake.

Kaken er supergod sammen med pisket krem. Og den er fin å fryse.

10.10.2011
Kakekategori: 
Sesong: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter