Eplekake med kokos og nøtter


Her har du oppskriften på en stor og saftig eplekake som vil slå an spesielt hos deg som liker kokos!

Oppskriften er til stor langpanne.

Eplekake med kokos og nøtter
Ingredienser

600 g smør
500 g sukker
5 egg
600 g hvetemel
3 ts bakepulver
250 g kokos

Fyll:
8 store epler
200 g hasselnøtter
6 ss perlesukker

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Tilsett ett egg om gangen under pisking. Ha dette i en stor bakebolle. Sikt sammen hvetemel og bakepulver og rør i. Bland til slutt i kokos.

Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Skrell eplene og del dem i båter. Skjær båtene i tynne skiver og stikk godt nedi deigen. Dryss over fint hakkede nøtter og rikelig med perlesukker.

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 45 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret. Hvelv kaken tilbake slik at nøttene vender opp, og del kaken i passe store firkanter.

Tips

Eplekaken er kjempefin å fryse!

Kakekategori
Sesong

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift