Eplekake med marsipan


Januar 2015 kom og forsvant i en fei! Jeg synes det er deilig å tenke på at vi nå går lysere dager i møte.

I februar står mange fine dager for tur: Neste søndag er det morsdag, helgen etter er det både valentinesdagen og fastelavnssøndag og så starter vinterferien... Yep - februar blir nok en bra måned!  Smile

Du finner såklart massevis av kakeforslag til alle nevnte anledninger her på Det søte liv (se link til sesongkategoriene ovenfor), og nye tips vil komme til også i år. Først ut er en deilig eplekake med marsipan, mandler, sukker og kanel. Jeg lager denne kaken ofte til jul, men synes den passer like utmerket både til morsdagen og valentinesdagen (og alle andre dager i året også...  Wink  ). Raspet eple i deigen i tillegg til epleskivene oppå kaken gir ekstra god eplesmak og gjør kaken saftig. Jeg bruker råmarsipan av beste kvalitet og da blir eplekaken fantastisk god!

 

 

Oppskriften passe til liten langpanne eller til rund form (26 cm i diameter).

 

 

Ingredienser:

♥ 3 egg
♥ 200 g sukker
♥ 100 g smør
♥ 1 dl melk
♥ 3 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 300 g hvetemel
♥ 1 raspet eple

Fyll:
♥ 3 store epler
♥ 250 g råmarsipan (se tips)

Pynt:
♥ 2 ss sukker
♥ 1 ss kanel
♥ 50 g mandler

 

Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og bland med melken. Sikt sammen det tørre. Ha det tørre i eggedosisen vekselsvis med smørmelken. Rør til deigen er jevn og klumpfri. Skrell og rens eplet og rasp det på rivjern. Bland dette i deigen helt til slutt.

Ha deigen i en liten bakepapirkledd langpanne (se tips).

Skrell eplene og del dem i båter, som så deles i skiver. Del marsipanen i skiver, som så deles i to. Stikk eplebåtene og marsipanskivene om hverandre ned i kakedeigen. Dryss over sukker, kanel og hakkede mandler.

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca. 30 min (sjekk med kakenål at den er helt gjennomstekt, hvis ikke steker du den litt lenger). Avkjøl kaken litt i formen før servering.

 

 

Den nystekte kaken lukter helt vidunderlig....

 

 

Tips:

♥ Du kan bruke liten langpanne (ca 20x30 cm) eller rund form som er 26 cm i diameter. Jeg brukte her en ildfast form på størrelse med en liten langpanne. Siden kaken skulle serveres rett fra formen, droppet jeg bakepapiret, men smurte formen godt med smør i stedet.

♥ Jeg synes råmarsipan gir definitivt best smak på kaken. Se etter Ekte marsipan (lilla rull fra Odense).

♥ Server eplekaken gjerne med pisket krem og Hjemmelaget vaniljesaus.

♥ Se også oppskrift på Eplebiter med marsipan som er basert på lignende oppskrift, men som lages i stor langpanne.

 

En god eplekake er noe de fleste liker...

 

 

 

Bak en deilig eplekake til noen du er glad i ...

 

 

♥ ♥ ♥ ♥

 

Eplekake med marsipan
Ingredienser

♥ 3 egg
♥ 200 g sukker
♥ 100 g smør
♥ 1 dl melk
♥ 3 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 300 g hvetemel
♥ 1 raspet eple

Fyll:
♥ 3 store epler
♥ 250 g råmarsipan (se tips)

Pynt:
♥ 2 ss sukker
♥ 1 ss kanel
♥ 50 g mandler

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og bland med melken. Sikt sammen det tørre. Ha det tørre i eggedosisen vekselsvis med smørmelken. Rør til deigen er jevn og klumpfri. Skrell og rens eplet og rasp det på rivjern. Bland dette i deigen helt til slutt.

Ha deigen i en liten bakepapirkledd langpanne (se tips).

Skrell eplene og del dem i båter, som så deles i skiver. Del marsipanen i skiver, som så deles i to. Stikk eplebåtene og marsipanskivene om hverandre ned i kakedeigen. Dryss over sukker, kanel og hakkede mandler.

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca. 30 min (sjekk med kakenål at den er helt gjennomstekt, hvis ikke steker du den litt lenger). Avkjøl kaken litt i formen før servering.

Tips

♥ Du kan bruke liten langpanne (ca 20x30 cm) eller rund form som er 26 cm i diameter. Jeg brukte her en ildfast form på størrelse med en liten langpanne. Siden kaken skulle serveres rett fra formen, droppet jeg bakepapiret, men smurte formen godt med smør i stedet.

♥ Jeg synes råmarsipan gir definitivt best smak på kaken. Se etter Ekte marsipan (lilla rull fra Odense).

♥ Server eplekaken gjerne med pisket krem og Hjemmelaget vaniljesaus.

2 kommentarer

Fantastisk god kake!!!! Bakte den til mamma og meg selv i anledning morsdag i dag og gjett om den gikk ned på høykant!!! Anbefales!!!! Mmmmmmm :-) Tusen takk for atter en god oppskrift Kristine :)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift