Epler med marengslokk

Epler med marengslokk

20.09.2008
Epler med marengslokk

Ingredienser

6 epler
2 ss sukker
2 ts kanel

Marengslokk:
3 eggehviter
1 dl sukker

Fremgangsmåte

Rens eplene og del dem opp i store terninger. Legg dem i en ildfast form (20x20 cm eller rund form som er 22 cm i diameter). Formen bør ha kanter som er 5-6 cm høye. Dryss over sukker og kanel.

Stivpisk eggehvitene. Tilsett sukker litt og litt under fortsatt pisking og pisk videre til du får en tykk og blank marengs. Fordel marengsen over eplene i formen.

Stekes midt i ovnen ved 200°C i 20-25 min.

Tips

"Epler med marengslokk" smaker best varm og nystekt. Serveres eventuelt sammen med vaniljeis og vaniljesaus.

20.09.2008
Kakekategori: 
Sesong: 

2 kommentarer

Hei. Prøvde å lage epler med marengslokk. Blei ikke helt vellykket vil jeg si Marengsen rakk jo ikke å bli stekt på 25 minutter. Pleier du ikke steke den lenger?

Dette ble ekstremt søtt selv om jeg nesten halverte sukkermengden! Brukte norske Aroma-epler. Og "marengsen" var mer lik marshmallows.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter