Eplevafler med kanel

Eplevafler med kanel

29.03.2006
Eplevafler med kanel

Ingredienser

3 egg
2 dl sukker
6 dl kefir
50 g smør
1 ts kanel
2 ts vaniljesukker
6 dl hvetemel
2 epler

Fremgangsmåte

Pisk sammen egg og sukker med en stålvisp. Visp inn kefir og smeltet smør. Bland deretter inn kanel, vaniljesukker og så hvetemelet. Rør til deigen er jevn og klumpfri. Skrell eplene og riv dem på et rivjern. Ha de revne eplene i deigen og bland godt sammen. La vaffelrøren stå og svelle i 15 minutter.

Stek vaflene i vaffeljern på middels varme. Bruk litt ekstra smør under stekingen. Avkjøl vaflene på rist.

Serveres nystekte!

Tips

"Eplevafler med kanel" smaker kjempegodt med litt sukkerdryss. Det er også godt med vaniljeis til.

29.03.2006
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

7 kommentarer

Vaflene er gode, sier de som har smakt. Hun som har stekt synes de virker noe kompakte. Skal det ikke være hevemiddel i? Jeg hadde ikke kefir, så jeg brukte en blanding av yoghurt og annen surmelk.

Hei, det er riktig som det står i oppskriften. Det skal ikke være hevemiddel i, og det er meningen at vaflene skal bli litt tykke og kompakte. Når det er sagt, skader det sikkert ikke å ha i en liten teskje natron i deigen. :)

Natron i røra gjorde seg.

Tak for oppskrift, den skal prøves så snart jeg får svar fra deg på følgende:

Hva med bakepulver eller natron i oppskriften? og hvor mye?

Fint om du kan gi et svar på dette :)

Hei Anita, det er faktisk riktig slik det står i oppskriften, dvs at det ikke skal være hevemiddel i deigen. Vaflene skal bli myke og litt kakeaktige. Men det skader sikkert ikke å tilsette en teskje natron hvis du vil (bruk natron og ikke bakepulver på grunn av surmelken i deigen).

Kan man bruke cultura?

Hei hvor lenge holder denne røren seg kan det være en ide og vente med og tilsette revet eple til rett for steking hvis man lager røren om morgenen?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter