Festkake med mandelbunn og pepperkakekrem

Annonse: Dr. Oetker

Hei! 

Det nærmer seg nyttårsaften, som jo er ekstra spesiell i år siden vi går inn i et nytt og spennende tiår. 

Det er i hvert fall en fantastisk god anledning til å finne frem det du har av glitter og glam, også til kakepynten! 😃

I butikken får du kjøpt superlekre Golden Pearls, som er melkesjokoladekuler med nydelig gull- og perlemorskimmer fra Dr. Oetker. Disse kulene er virkelig perfekte som pynt på nyttårskaken! 

 

 

Jeg har her brukt kulene som pynt på en mandelbunn med kransekakemasse, som jeg har fylt med masse fluffy mascarponekrem med pepperkakesmak.

 

 

Nydelig kake! 

Heart

 

Ingredienser:

Mandelbunn:
♥ 400 g kransekakemasse (ferdigkjøpt, se tips)
♥ 4 egg
♥ 2 ss hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver

Pepperkakekrem:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 250 g mascarpone
♥ 200 g melis
♥ 1 ts vaniljepasta (se tips)
♥ 2 ts kanel
♥ 1 ts nellik
♥ 1 ts ingefær
- -
♥ 100 g pepperkaker (se tips)

Pynt:
♥ 2 pk Golden Pearls (se tips)
♥ 12 pepperkakehjerter (se tips)
♥ Dr Oetker melisglasur (se tips)
♥ Dr Oetker sølvstrøssel (se tips)
♥ lite kaneldryss
♥ lite melisdryss

 

Fremgangsmåte:

Mandelbunn:

Skjær opp kransekakemassen i biter og ha dem i en foodprocessor sammen med eggene. Kjør på full styrke til du får en lett og luftig mandeldeig.

Sikt sammen med og bakepulver. Ha mandeldeigen i en bakebolle og rør i hvetemel og bakepulver.

Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca 35 minutter. Avkjøl kaken helt i formen.

Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i to bunner.


Pepperkakekrem:

Ha kremfløte, mascarponeost og melis i en bolle og pisk til du får en tykk krem.

Bland inn vaniljepasta og krydder.


Pepperkakehjerter:

Pynt pepperkakehjerter ved å sprøyte på melisglasur og deretter press dem ned i strøssel som du har hatt utover på en tallerken. La pepperkakehjertene tørke i et par timer før bruk. 

 

 

Montering og pynt:

Legg den nederste kakebunnen på et fat.

Dekk med et godt lag pepperkakekrem.

Grovhakk 100 g pepperkaker og dryss dette over pepperkakekremen.

Legg på den andre kakebunnen.

Dekk hele kaken med pepperkakekrem i et tykt lag.

Sprøyt resten av pepperkakekremen i topper oppå kaken.

 

 

Pynt med pepperkakehjertene.

 

 

Og pynt deretter med Golden Pearls for å få en skikkelig lekker og glamorøs kake! 

 

 

Gi kaken et bittelite kaneldryss og så et melisdryss helt til slutt.

 

 

Oppbevar kaken kjølig frem til servering. 

 

 

Denne kaken gir deilige kakestykker! 

 

 

Feststemt mandelkake med nydelig, fyldig pepperkakekrem! 

 

 

Tips:

♥ Kransekakemasse fås kjøpt i de fleste matbutikkene (grønn rull fra Odense).

♥ Vaniljepasta (vanilla paste) gir veldig god vaniljesmak på mascarponekremen. Fås kjøpt i de fleste store matbutikkene (merke Dr Oetker).

 


 

Du kan alternativt bruke frø fra vaniljestang eller vaniljeekstrakt eller eventuelt vaniljesukker, men personlig synes jeg vaniljepasta gir klart best smak. 

♥ Inni kaken er det noen hakkede pepperkaker, som gir litt crunch til kaken. Jeg hadde til overs pepperkaker der jeg har brukt oppskriften på "Gepettos pepperkaker". Det er også den oppskriften jeg har brukt for å lage de 12 pepperkakerhjertene som jeg har pyntet kaken med. Dette er en pepperkakeoppskrift som gir veldig lyse pepperkaker med ekstra mild smak. Men du kan bruke hvilken som helst pepperkakedeig, og ferdigkjøpte pepperkaker går også greit å bruke. 

♥ Du kan lage melisglasur av 1 eggehvite og melis til du får en passe tykk glasur. Alterantivt kan du kjøpe ferdig melisglasur på tube i butikken fra Dr Oetker.

 

 

♥ Kakestrøsselet jeg har brukt på hjertene er også fra Dr Oetker.

 

 

 

♥ Golden Pearls gir en superlekker finish! Jeg har brukt ca 2 pk som pynt på kaken. 

 


Dette er kakepynt som såklart blir lekkert på mange andre typer kaker også, for eksempel en mørk konfektkake som denne: Midnight Special (mørk konfektkake).

 

 

Det er i hvert fall ikke noen sak å lage en kake med glam med Golden Pearls!

 

 

Anbefaler deg å teste ut denne nydelige kaken! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Festkake med mandelbunn og pepperkakekrem
Ingredienser

Mandelbunn:
♥ 400 g kransekakemasse (ferdigkjøpt, se tips)
♥ 4 egg
♥ 2 ss hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver

Pepperkakekrem:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 250 g mascarpone
♥ 200 g melis
♥ 1 ts vaniljepasta (se tips)
♥ 2 ts kanel
♥ 1 ts nellik
♥ 1 ts ingefær
- -
♥ 100 g pepperkaker (se tips)

Pynt:
♥ 2 pk Golden Pearls (se tips)
♥ 12 pepperkakehjerter (se tips)
♥ Dr Oetker melisglasur (se tips)
♥ Dr Oetker sølvstrøssel (se tips)
♥ lite kaneldryss
♥ lite melisdryss

Fremgangsmåte

Mandelbunn:
Skjær opp kransekakemassen i biter og ha dem i en foodprocessor sammen med eggene. Kjør på full styrke til du får en lett og luftig mandeldeig. Sikt sammen med og bakepulver. Ha mandeldeigen i en bakebolle og rør i hvetemel og bakepulver.

Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca 35 minutter. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i to bunner.

Pepperkakekrem:
Ha kremfløte, mascarponeost og melis i en bolle og pisk til du får en tykk krem. Bland inn vaniljepasta og krydder.

Pepperkakehjerter:
Pynt pepperkakehjerter ved å sprøyte på melisglasur og deretter press dem ned i strøssel som du har hatt utover på en tallerken. La pepperkakehjertene tørke i et par timer før bruk. 

Montering og pynt:
Legg den nederste kakebunnen på et fat. Dekk med et godt lag pepperkakekrem. Grovhakk 100 g pepperkaker og dryss dette over pepperkakekremen. Legg på den andre kakebunnen.

Dekk hele kaken med pepperkakekrem i et tykt lag. Sprøyt resten av pepperkakekremen i topper oppå kaken.

Pynt kaken med pepperkakehjertene og Golden Pearls. Gi kaken et bittelite kaneldryss og så et melisdryss helt til slutt. Oppbevar kaken kjølig frem til servering. 

Tips

♥ Kransekakemasse fås kjøpt i de fleste matbutikkene (grønn rull fra Odense).

♥ Vaniljepasta (vanilla paste) gir veldig god vaniljesmak på mascarponekremen. Fås kjøpt i de fleste store matbutikkene (merke Dr Oetker). Du kan alternativt bruke frø fra vaniljestang eller vaniljeekstrakt eller eventuelt vaniljesukker, men personlig synes jeg vaniljepasta gir klart best smak. 

♥ Inni kaken er det noen hakkede pepperkaker, som gir litt crunch til kaken. Jeg hadde til overs pepperkaker der jeg har brukt oppskriften på "Gepettos pepperkaker". Det er også den oppskriften jeg har brukt for å lage de 12 pepperkakerhjertene som jeg har pyntet kaken med. Dette er en pepperkakeoppskrift som gir veldig lyse pepperkaker med ekstra mild smak. Men du kan bruke hvilken som helst pepperkakedeig og ferdigkjøpte pepperkaker går også greit å bruke. 

♥ Du kan lage melisglasur av 1 eggehvite og melis til du får en passe tykk glasur. Alterantivt kan du kjøpe ferdig melisglasur på tube i butikken fra Dr Oetker.

♥ Kakestrøsselet jeg har brukt på hjertene er også fra Dr Oetker.

♥ Golden Pearls gir en superlekker finish! Jeg har brukt ca 2 pk som pynt på kaken. 

7 kommentarer

Pepperkakekremen høres sååå digg ut, og pynten var dritlekker men hvis man har en gjest med allergi, kan man bruke en annen type bunn?

Hei! Kan man lage kaken dagen i forveien? Eller evt lage bunnen dagen før og så montere den dagen etter? Hva anbefaler du?

Hei. Hvor mye vanuljeessens skal jeg bruke kontra paste? Er hjemmelaget med vaniljestang og rom

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift