Fetakrem med urter

Fetakrem med urter er lettvint å lage og smaker deilig! 

Brukes gjerne som grønnsaksdipp eller som tilbehør til brød, salater, tapas eller koldtbord. 

Dette er et kjekt alternativ til Fetakrem med hvitløk, for de som ikke er så glad i hvitløk... Smile  Men det er selvfølgelig ikke noe i veien for å tilsette både hvitløk og urter! 

 

Ingredienser:

♥ 400 g feta
♥ 200 g gresk yoghurt, rømme eller crème fraîche 
♥ 1 ts sitronsaft
♥ salt og pepper
♥ en stor bunt friske urter (f eks persille og basilikum)


Fremgangsmåte:

Smuldre fetaosten i en bolle. Tilsett gresk yoghurt (eller rømme eller crème fraîche).

Rør blandingen jevn. Dette går raskt i en food processor eller med en stavmikser, men har du ikke dette, går det også greit å mose alt godt sammen med en gaffel. 

Tilsett sitronsaft og kvern over salt og pepper.

 

 

Vend inn en stor neve hakkede friske urter. 

 

 

Ha kremen i en skål, pynt med litt friske urter, og server! 

 

 

Tips:

♥ Bruk fetaost av god kvalitet og masse friske urter!

 

 

♥ Her er det fint å bruke opp det du måtte ha av friske urter. Det er også veldig godt med koriander eller dill i fetakremen, synes jeg. 

♥ Juster tykkelsen på kremen med mengden gresk yoghurt/rømme/crème fraîche. Seterrømme eller crème fraîche gir en tykkere krem enn lettrømme eller gresk yoghurt. Jeg har her brukt gresk yoghurt, som gjør at fetakremen får en frisk smak og ikke blir så tykk i konsistensen. 

 

Kos deg! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Fetakrem med urter
Ingredienser

♥ 400 g feta
♥ 200 g gresk yoghurt, rømme eller crème fraîche 
♥ 1 ts sitronsaft
♥ salt og pepper
♥ en stor bunt friske urter (f eks persille og basilikum)

Fremgangsmåte

Smuldre fetaosten i en bolle. Tilsett gresk yoghurt (eller rømme eller crème fraîche).

Rør blandingen jevn. Dette går raskt i en food processor eller med en stavmikser, men har du ikke dette, går det også greit å mose alt godt sammen med en gaffel. 

Tilsett sitronsaft og kvern over salt og pepper.

Vend inn en stor neve hakkede friske urter. 

Ha kremen i en skål, pynt med litt friske urter, og server! 

Tips

♥ Her er det fint å bruke opp det du måtte ha av friske urter. Det er også veldig godt med koriander eller dill i fetakremen, synes jeg. 

♥ Juster tykkelsen på kremen med mengden gresk yoghurt/rømme/crème fraîche. Seterrømme eller crème fraîche gir en tykkere krem enn lettrømme eller gresk yoghurt. Jeg har her brukt gresk yoghurt, som gjør at fetakremen får en frisk smak og ikke blir så tykk i konsistensen. 

Sesong
Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift