Fettfrie muffins med Skyr


En bruker av detsoteliv.no som heter Anita spurte om jeg hadde oppskrift på kake med "Skyr", som er et produkt fra Q-meierier. "Skyr" ligner på kesam og er proteinrik, ikke tilsatt sukker og helt fettfri. Her har jeg laget muffins med "Skyr", og de ble veldig gode. Så hvis du har et lite "prosjekt kropp" på gang, er dette altså et eksempel på kake som du både kan bake og kose deg med selv, og ikke bare bake for å gi bort til andre:-) Jeg smaksatte mine "Fettfrie muffins" med sitronessens, men det gjør du som du vil med. Grunnoppskriften kan varieres i det uendelige. Tusen takk for super idé, Anita!

Oppskriften gir ca 16 stk. Se også oppskrift på "Fettfrie cupcakes" som er toppet med rosa "Skyr".

Fettfrie muffins med Skyr
Ingredienser

2 store egg
3 dl sukker (se tips)
3 dl Skyr naturell
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
0,5 ts sitronessens

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker sammen i en bakebolle med stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis!). Visp inn Skyr naturell (se tips). Visp deretter inn bakepulver og hvetemelet. Smaksett med sitronessens (eller bland i annen smakstilsetning, se tipsfeltet nedenfor).

Ha papirformer i muffinsbrett og fordel deigen i formene. Ikke fyll formene mer enn 3/4 fulle. Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i 20-25 min. Avkjøl muffinsene litt i formen før de hvelves ut.

Tips

"Skyr" fra Q-Meieriene er som en tykk yoghurt og fås kjøpt i de fleste matvarebutikkene. Får du ikke tak i produktet, kan du bruke mager kesam eller rømmekolle i stedet.

Vil du gjøre muffinsene enda sunnere, kan du bytte ut sukkeret med Splenda (sukkererstatning med færre kalorier). Takk for tipset, Hanne:-)

"Fettfrie muffins" kan fryses. Se også oppskrift på "Rømmemuffins" som er basert på samme oppskrift. Rømme inneholder litt mer fett enn Skyr, og gir derfor noe mykere muffins.

Som nevnt kan du variere med mange forskjellige smaker. Du kan for eksempel blande noen bær (friske eller frosne) i deigen før steking. Eller du kan røre i en eller to spiseskjeer med kakao for å få sjokoladesmak. Litt espressopulver gir kaffesmak, og det går også an å blande i krydder som kanel, kardemomme og nellik. Kanskje sammen med noen rosiner og/eller hakkede nøtter. Vil du ha sunne eplemuffins, kan du legge noen epleskiver på toppen og drysse over litt sukker og kanel. Eller hva med å dytte noen biter plomme eller pære i muffinsene før steking? ...Mulighetene er som nevnt uendelig mange, og uansett får du deilige muffins med samme lave fettprosent...:-)

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift