Firkløveriskake

Dette er en FANTASTISK iskake! Jeg bruker Firkløversjokolade i både kakebunnen, isen og til pynt. Iskaken får dermed en kremete, fyldig og intens smak av melkesjokolade og hasselnøtter. Gled deg!

Firkløveriskake
Ingredienser

Kakebunn:
5 eggehviter
200 g melis
150 g hasselnøtter
150 g Firkløversjokolade
1 ss hvetemel
1,5 ts bakepulver

Is:
5 eggeplommer
75 g melis
1 ts vaniljesukker
1 ss kakao
200 g Firkløversjokolade
5 dl kremfløte

Pynt:
50 g Firkløversjokolade

Fremgangsmåte

Begynn med kakebunnen: Pisk eggehvitene stive. Ha i melis og pisk til marengs. Brekk opp kald Firkløversjokolade og mal den opp i en mandelkvern. Mal deretter hasselnøttene. Vend malt sjokolade og malte nøtter inn i marengsen sammen med mel og bakepulver.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek bunnen på nederste rille i ovnen ved 180°C i 50 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Vask formen og ha kaken tilbake i den rene formen (se tips).

Pisk eggeplommer og melis luftig. Rør i vaniljesukker og kakao. Smelt Firkløveren i en liten kjele sammen med et par spiseskjeer av kremfløten. Ha dette i eggeblandingen. Pisk resten av kremfløten til krem og rør inn i blandingen. Bruk stålvisp og pass på at du ikke får noen hvite flekker i isen.

Hell isblandingen i kakeformen og strø over hakket Firkløversjokolade til pynt. Sett kaken i fryseren til isen har stivnet. Ta kaken ut av formen ca 30 min før servering.

Tips

Det er ikke nødvendig å smøre eller å ha bakepapir i kakeformen når du har den stekte kaken tilbake i den vaskede formen. Når kaken er frossen, er det ikke noe problem å få kaken til å løsne.

Mengden Firkløversjokolade tilsvarer 2 stk av de største sjokoladeplatene.

Kakekategori

5 kommentarer

Denne er helt fantastisk! Lager den nå for tredje gang, denne gang til en konfirmasjon.

Hei tenkte og lage denne kaken til jul .Er det for tidlig og lage denne nå ? Er den like fin på julaften ? Mvh Heidi Jensen

Har laget denne mange ganger, er en favoritt på kakebordet. Alle som har spist den har likt den veldig godt. Noen har til og med trodd at den var kjøp fra et bakeri :D

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift