Flower Cupcakes

27.03.2012

 

For en dag!

 

Fantastiske 21 varmegrader i Oslo selv om vi fortsatt er i mars. Tror til og med at jeg har klart å bli solbrent av å sitte ute i ettermiddag. Regular smile

På en slik dag passer det vel utmerket med noen sommerlige "Flower Cupcakes" på Det søte liv.

Jeg har laget myke vaniljecupcakes som jeg har dekket med et tynt lag vaniljefrosting.

Så har jeg laget blomster med oppklippede, store marshmallows som jeg har dyppet i pastellfarget, krystallisert sukker.

I midten av blomstene har jeg plassert gelétopper.

 

Så kjempelettvint og morsomt å lage, og resultatet blir superlekre, fargeglade cupcakes som vekker oppsikt!

 

 

Ingredienser:

Vanilla Cupcakes:
100 g smør
350 g melis
2 ts vaniljeessens/-ekstrakt
2 store egg
2 ts bakepulver
2,5 dl kremfløte
400 g hvetemel

Vanilla Frosting:
120 g smør
300 g melis
1 ts vaniljeessens
2-3 ss melk

Pynt:
store, myke marshmallows
farget perlesukker (se tips)
gelétopper

 

Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør og melis til luftig smørkrem. Pisk inn vaniljeessens og eggene, ett om gangen. Bland i bakepulver, kremfløte og mel og rør til en glatt og klumpfri deig.

Sett papirformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle. Stek muffinsene midt i ovnen ved 175°C i ca 15-20 min (sjekk med kakenål at de er gjennomstekte). Avkjøl helt.

Pisk mykt smør sammen med melis, vaniljeessens og nok melk til at kremen får luftig konsistens. Smør krem på toppen av hver muffins. Pynt med sukrede marsmallowsblader (se tips) og gelétopper.

 

Tips:

Det er superlettvint å lage marshmallowsblader: Du bare klipper over en marshmallows, bretter den litt ut så den får jevn fasong og dypper den klebrige siden i en skål med farget sukker. Voilà!

Farget sukker fås kjøpt i flere nettbutikker som selger kakepyntutstyr. Blant annet får du kjøpt farget perlesukker hos www.cacas.no. Jeg har her brukt pastellfarget sukker kjøpt i den svenske nettbutikken www.strosselannat.se (søk på "Sparkles Glimmer" så får du mange treff:-)).

De nydelige cupcakeformene heter "Ruffle Cup Lavendel" og kan kjøpes hos www.cacas.no. Finnes også i rosa.

 

♥ ♥ ♥ ♥

 

Happy baking!



Flower Cupcakes

Ingredienser

Vanilla Cupcakes:
100 g smør
350 g melis
2 ts vaniljeessens/-ekstrakt
2 store egg
2 ts bakepulver
2,5 dl kremfløte
400 g hvetemel

Vanilla Frosting:
120 g smør
300 g melis
1 ts vaniljeessens
2-3 ss melk

Pynt:
store, myke marshmallows
farget perlesukker (se tips)
gelétopper

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og melis til luftig smørkrem. Pisk inn vaniljeessens og eggene, ett om gangen. Bland i bakepulver, kremfløte og mel og rør til en glatt og klumpfri deig.

Sett papirformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle. Stek muffinsene midt i ovnen ved 175°C i ca 15-20 min (sjekk med kakenål at de er gjennomstekte). Avkjøl helt.

Pisk mykt smør sammen med melis, vaniljeessens og nok melk til at kremen får luftig konsistens. Smør krem på toppen av hver muffins. Pynt med sukrede marsmallowsblader (se tips) og gelétopper.

Tips

Det er superlettvint å lage marshmallowsblader: Du bare klipper over en marshmallows, bretter den litt ut så den får jevn fasong og dypper den klebrige siden i en skål med farget sukker. Voilà!

Farget sukker fås kjøpt i flere nettbutikker som selger kakepyntutstyr. Blant annet får du kjøpt farget perlesukker hos www.cacas.no. Jeg har her brukt pastellfarget sukker kjøpt i den svenske nettbutikken www.strosselannat.se (søk på "Sparkles Glimmer" så får du mange treff:-)).

De nydelige cupcakeformene heter "Ruffle Cup Lavendel" og kan kjøpes hos www.cacas.no. Finnes også i rosa.

27.03.2012
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

1 kommentarer

Veldig stilige marshmallowsblomster! Ettersom det er bursdagsselskap i morgen og jeg ikke har tid til å anskaffe farget sukker prøvde jeg å farge selv. Det gikk helt utmerket. Tok en liten skål med helt vanlig sukker, tok oppi ørlite konditorfarge og ørlite vann og rørte rundt. Ble så fint så. Det ble ikke vått, men lett fuktig, og det festet seg lett til marshemallowsen :-)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet