Franske makroner i rosa (Pretty Pink Macarons)

Dans l'amour de macarons!

Her forleden lagde jeg "Franske makroner (Macarons)" for første gang (se grunnoppskrift på detsoteliv.no) og det ble pladask forelskelse ved første smakebit! Dette er virkelig noe av det LEKRESTE jeg har bakt noen gang, så macarons blir det nok mange varianter av etter hvert! Her har du den aller vakreste typen: "Pretty Pink Macarons" som er søte, rosa makroner med deilig rosa smørkremfyll. Oppskriften gir ca 30 stk.

Franske makroner i rosa (Pretty Pink Macarons)
Ingredienser

Pink Macarons:
150 g skåldede mandler
150 g melis
- -
60 g romtemperert eggehvite
35 g sukker
- -
0,5 dl vann
150 g sukker
- -
60 g romtemperert eggehvite
rosa konditorfarge

Pink Buttercream:
55 g smør
0,3 dl kremfløte
4,5 dl melis
rosa konditorfarge

Fremgangsmåte

Kjør skåldede mandler og melis sammen i food processer til blandingen blir helt finmalt. Sikt blandingen så du får fjernet eventuelle mandelbiter som ikke har blitt malt smått.

Mål opp 60 g eggehvite. Pisk dette til hvitt, mykt skum. Tilsett 35 g sukker og pisk videre til stiv marengs.

Ha vann og 150 g sukker i en kjele. Kok dette i noen minutter til sukkerlake til den er seig, men fortsatt helt lys og gjennomsiktig. Hell den varme sukkerlaken så i en tynn stråle inn i marengsen under fortsatt kraftig pisking. Pisk videre i ca 5-10 min, så marengsen blir skikkelig stiv (du skal kunne løfte bollen opp-ned uten at marengsen rører på seg).

Vend så for hånd inn resterende 60 g romtemperert eggehvite og mandel-/melisblandingen i marengsen til alt blir godt blandet. Bland til slutt i rosa konditorfarge (se tips).

Gjør klar to stekeplater dekket med bakepapir. Varm opp ovnen til 160°C og sett en stekeplate eller langpanne inn i ovnen på nest nederste rille.

Ha mandelmarengsmassen i en kakesprøyte med rund tut (ca 1 cm i diameter). Sprøyt ut små runde pletter på bakepapiret på størrelse med en 5-krone (2,5 cm). Ha litt avstand mellom kakene. Bank eventuelt platen forsiktig mot bordet for at plettene skal glatte seg ut.

La så makronene stå i romtemperatur og tørke før steking i 20-30 min. De har stått lenge nok når de kjennes tørre på overflaten når du tar forsiktig på dem med fingeren.

Sett stekeplaten med makroner inn i ovnen i rillen over stekeplaten som er der fra før (det vil si rillen over den nest nederste). Stek makronene i 8-12 min. De er ferdig når de løsner fra bakepapiret, men de vil fortsatt være litt myke mens de er varme. Ta makronene ut av ovnen og avkjøl til de er helt kalde.

Pisk sammen mykt smør, kremfløte og melis til luftig smørkrem. Tilsett rosa konditorfarge.

Sorter makronene så du får to og to som er noenlunde like store. Legg dem sammen med rosa smørkrem. Oppbevar makronene kjølig så smørkremen festner.

Tips

120 g eggehvite tilsvarer ca 4 stk eggehviter, men du bør for sikkerhets skyld måle opp mengden. Eggehvitene må være romtempererte (la de gjerne stå ute i rommet over natten).

Jeg har brukt rosa konditorfarge fra Cacas (kjøpt hos Jernia). Mange andre leverandører av kakepynt selger også rosa konditorfarge. Alternativt kan du lage rosa farge ved å bruke dråper med vanlig rød konditorfarge. Merk deg at du må ha nokså sterk farge på makronene fordi de blir mattere i fargen i løpet av stekingen.

Hvis du synes mandeldeigen har blitt litt for tynn i konsistensen etter at du har tilsatt konditorfargen, kan du reparere dette ved å blande i et par ss mer melis.

Flere nyttige tips finner du i grunnoppskriften på "Franske makroner (Macarons)" på detsoteliv.no.

- -

Og siden dette er nydelige, rosa makroner fra Frankrike, tar jeg også med et berømt sitat om kjærlighet fra den franske forfatterinnen Georg Sand (1804-1876):

"Il n'y a qu'un bonheur dans la vie, c'est d'aimer et d'être aimé."

* * *

("There is only one happiness in life, to love and be loved.")

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift