Fruktkake i langpanne

Fruktkake i langpanne

06.01.2005


Her har du en stor og KJEMPEGOD fruktkake, kompakt og fullspekket av tørket frukt og nøtter og smaksatt med konjakk!

Kaken er perfekt å lage på høsten eller i førjulstiden når du har masse tørket frukt for hånden. Du trenger ca 1 kg tørket frukt, og jeg pleier å bruke både aprikos, rosiner, korinter, sultanarosiner, svisker, dadler og cocktailbær. Men du kan bruke akkurat den frukten du ønsker, så her har du også en glimrende anledning til å få brukt opp rester av tørket frukt som du måtte ha i etterkant av jula.

Oppskriften er til stor langpanne.

Fruktkake i langpanne

Ingredienser

3 store egg
375 g sukker
300 g smør
2,5 dl melk
5 ss konjakk
750 g hvetemel
4 ts bakepulver
200 g nøtter
900 g tørket frukt

Forslag til nøtte- og fruktblanding:

100 g mandler
100 g hasselnøtter
100 g aprikos
100 g rosiner
75 g korinter
150 g sultanarosiner (lyse rosiner)
200 g svisker
150 g dadler
120 g cocktailbær (2 pk)

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og bland med melken. Rør dette i eggedosisen sammen med konjakk. Bland hvetemel og bakepulver i en stor bolle. Hakk opp nøtter og frukt og bland med melet. Ha væsken i det tørre og rør deigen godt sammen.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 150°C i 1 time og 15 min (sjekk med kakenål etter at det har gått 1 time). Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken opp i firkanter.

Tips

Fruktkaken er kjempefin å fryse.

06.01.2005
Kakekategori: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter