Fruktkake med dadler

Fruktkake med dadler

14.05.2006
Fruktkake med dadler

Ingredienser

2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1,5 dl sukker
3 egg
500 g dadler (uten sten)
100 g fiken
100 g aprikoser
5 dl paranøtter

Fremgangsmåte

Sikt sammen mel, bakepulver og vaniljesukker. Bland inn sukker og sammenvispede egg. Tilsett grovt hakkede nøtter og tørket frukt oppdelt i små biter. Deigen skal bli tung og svært kompakt.

Smør en liten brødform (1 liter) og ha bakepapir i bunnen. Fordel deigen jevnt utover i formen. Stek kaken nederst i ovnen ved 150°C i ca 1 1/4 time. Avkjøl kaken i formen. Løsne den fra formen med en skarp kniv og hvelv den ut av formen. Fjern bakepapiret. Pakk den godt inn og oppbevar i kjøleskapet frem til servering (se tips).

Tips

Paranøtter kan byttes ut med mandler.

Bruk helst saftige dadler som kjøpes i løsvekt til denne kaken. Merk at det i vektangivelsen er ment dadler etter at stenene er fjernet.

Kaken er holdbar i flere uker og blir egentlig bare bedre av å stå og modne en stund. Pakk kaken godt inn i matpapir og med folie rundt. Ha den så i en plastpose og oppbevar i kjøleskapet.

14.05.2006
Kakekategori: 
Sesong: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter