Fruktkake med krydder og nøtter

Fruktkake med krydder og nøtter

07.04.2006


Dette er en kjempesaftig og myk fruktkake, fullstappet av tørket frukt, nøtter og krydder. Kaken passer ekstra godt til jul, men smaker nydelig hele året!

Fruktkake med krydder og nøtter

Ingredienser

200 g smør
200 g sukker
4 store egg
250 g hvetemel
1 ts bakepulver
0,5 ts muskat
0,5 ts kanel
0,5 ts nellik
100 g aprikoser
100 g fiken
100 g rosiner
100 g mandler
100 g hasselnøtter
2 ss brandy (se tips)

Fremgangsmåte

Skjær tørkede aprikoser og fiken opp i små biter. Grovhakk nøttene. Bland tørket frukt og nøtter med noe av hvetemelet, slik at alt blir godt dekket med mel (dette forhindrer at nøttene og frukten synker til bunns i kaken under stekingen).

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen. Sikt sammen resten av melet med bakepulver og krydder. Ha dette i deigen og rør deigen glatt og klumpfri. Tilsett brandy (se tips). Bland til slutt inn den melete frukten og nøttene.

Fordel deigen i en smurt brødform (2 liter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 175°C i ca 50 min (sjekk med en kakenål, for det kan hende at du må steke kaken littegrann lenger).

Avkjøl kaken noen minutter i formen. Løsne den så fra formen med en skarp kniv og hvelv den forsiktig ut av formen. Avkjøl kaken helt før den skjæres opp i skiver.

Tips

Du kan godt bruke andre typer nøtter eller tørket frukt (for eksempel dadler eller svisker) hvis du ønsker. Brandy kan erstattes med konjakk, brun rom eller portvin.

Kaken er holdbar dersom den pakkes godt inn i plast, eventuelt med aluminiumsfolie rundt, og oppbevares kjølig. Den er også kjempefin å fryse.

07.04.2006
Kakekategori: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter