Brukere online: 1449
Brukere i dag: 6976
Brukere siste 7 dager: 243937
Fudgesicles er navnet på noen veldig kjente og veldig gode, amerikanske sjokoladeispinner.
Dette er ikke en standard sjokoladeiskrem. Sjokoladeisen lages som en form for sjokoladepudding, som deretter helles i iskremformer og fryses. Dette gir en spesiell konsistens og veldig god, mørk sjokoladesmak på ispinnene.
Oppskriften gir 8 stk.
Ingredienser:
♥ 6 dl helmelk
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 2 ss kakao
♥ 2 ss maisenna
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 20 g smør
Fremgangsmåte:
Ha melk, oppdelt kokesjokolade, kakaopulver, maisenna og sukker i en mellomstor kjele. Varm opp blandingen forsiktig under omrøring til sjokoladen smelter. Øk varmen noe, og la blandingen nå kokepunktet. La den deretter småkoke i ca. 5 minutter så den tykner. Rør hele tiden så sjokoladeblandingen ikke svir seg i bunnen av kjelen.
Ta kjelen av platen og rør inn vaniljeekstrakt og smør. Avkjøl blandingen til den er romtemperert.
Fyll sjokoladeblandingen i ispinneformer og sett i fryseren i minst 4-5 timer, til isen stivner.
Dypp formene raskt i varmt vann for å løsne ispinnene. Serveres straks. Ispinnene du ikke bruker, kan oppbevares i fryseren i flere uker.
Det er mørk og kraftig sjokoladesmak på disse ispinnene.
American classic!
Tips:
♥ Du kan så klart bruke alle typer iskremformer. Jeg har flere typer hjemme, men hadde denne gangen lyst til å bruke klassiske, amerikanske ispinneformer som du ser på bildet. Disse fant jeg ikke i norske kjøkkenutstyrsbutikker, men kjøpte dem på Amazon. Se link HER.
Lokket gjør at trepinnene holder seg på plass i fryseprosessen.
Du finner en litt billigere variant HER. (Dessverre litt dyr porto å få sendt ting gjennom Amazon til Norge, så det kan være praktisk å kjøpe flere ting samtidig hvis du først vil gjøre det.)
♥ Ispinnene smelter litt når du varmer formen for å få pinnene ut av formen. Hvis du ikke vil spise dem med en gang, lønner det seg å legge pinnene på en bakepapirdekket fjøl og sette fjølen i fryseren en liten stund til ispinnene er helt frosne igjen. Når ispinnene er helt frosne, er de fine å putte i små plasposer og oppbevare i fryseren.
ENJOY!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 6 dl helmelk
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 2 ss kakao
♥ 2 ss maisenna
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 20 g smør
Ha melk, oppdelt kokesjokolade, kakaopulver, maisenna og sukker i en mellomstor kjele. Varm opp blandingen forsiktig under omrøring til sjokoladen smelter. Øk varmen noe, og la blandingen nå kokepunktet. La den deretter småkoke i ca. 5 minutter så den tykner. Rør hele tiden så sjokoladeblandingen ikke svir seg i bunnen av kjelen.
Ta kjelen av platen og rør inn vaniljeekstrakt og smør. Avkjøl blandingen til den er romtemperert.
Fyll sjokoladeblandingen i ispinneformer og sett i fryseren i minst 4-5 timer, til isen stivner.
Dypp formene raskt i varmt vann for å løsne ispinnene. Serveres straks. Ispinnene du ikke bruker, kan oppbevares i fryseren i flere uker.
♥ Du kan så klart bruke alle typer iskremformer. Jeg har flere typer hjemme, men hadde denne gangen lyst til å bruke klassiske, amerikanske ispinneformer som du ser på bildet. Disse fant jeg ikke i norske kjøkkenutstyrsbutikker, men kjøpte dem på Amazon.
♥ Ispinnene smelter litt når du varmer formen for å få dem ut av formen. Hvis du ikke vil spise dem med en gang, lønner det seg å legge pinnene på en bakepapirdekket fjøl og sette fjølen i fryseren en liten stund til ispinnene er helt frosne igjen. Når ispinnene er helt frosne, er de fine å putte i små plasposer og oppbevare i fryseren.
Skriv ny kommentar