Fylte filopakker med brie

Annonse: Brie de Paris

Hei!

Nå er det bare noen dager igjen til 17. mai!

Her kommer et tips til lettvint fingermat eller smårett i tilfelle du skulle få gjester.

 

 

Dette er små pakker laget av filodeig, som gjør at de blir sprø og deilige munnfuller. Jeg har fylt pakkene med den kjempegode osten Brie de Paris og en skje mild mango chutney. Du kan like gjerne bruke for eksempel fikensyltetøy, aprikossyltetøy eller bringebærsyltetøy hvis du foretrekker det. Ved steking smelter osten, og det er så herlig med det bløte, varme fyllet til den sprø deigen på utsiden! Yum

En liten timiankvast til pynt gjør seg også når det er fest!  Smile 

 

 

Men disse filopakkene er også kjempegode som kveldskos. Smile 

Oppskriften gir 20 stk. (Det er selvsagt bare å halvere mengden ingredienser hvis du ønsker 10 stk.)
 

Ingredienser:

♥ 500 g filodeig (2 pk)
♥ 250 g smør

Fyll:
♥ 500 g Brie de Paris
♥ 2 dl mango chutney

Pynt:
♥ fersk timian


Fremgangsmåte:

Finn frem filodeigen, ost og chutney.

 

 

Åpne pakkene med filodeig. Smelt smøret og finn frem en bakepensel.

Ta et filoark og pensle over hele med smeltet smør. Brett filoarket på midten og pensle også overflaten på den brettede deigen med smeltet smør.

Legg en stor bit Brie de Paris midt på den brettede deigen og legg deretter på en skje mango chutney.

 

 

Ta tak i endene på deigen og snurp pakken sammen på toppen. Klipp eventuelt av litt av deigen på toppen hvis det blir for mye deig. Pensle litt ekstra smør over deigen på toppen.

Gjenta dette med alle arkene filodeig.

Sett de fylte pakkene på bakepapirdekkede stekeplater.

 

 

Pynt hver pakke med fersk timian.

 

 

Så fin!  Smile 

 

 

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca 10-12 minutter. Pakkene er ferdigstekte når de er gylne i fargen, sprø på utsiden og osten inni har smeltet.

Serveres nystekte.

 

 

Tips:

♥ Mango chutney fås kjøpt ferdiglaget på glass i de fleste matvarebutikkene. Du kan også lage hjemmelaget, se oppskriften HER.

♥ Filodeig er løvtynne ark med deig som fås kjøpt ferdig i velassorterte matvarebutikker, blant annet Coop Mega og Meny. Det er ca 10 filoark i hver pakke. Filodeigen tørker ut nokså fort etter at den er tatt ut av pakningen, så du må arbeide litt raskt for å unngå dette. Det kan hjelpe å legge et kjøkkenhånkle over deigen som venter.

♥ Brie de Paris er en nydelig brieost fra Frankrike med fyldig, mild og kjempegod smak som de fleste liker. Den smelter godt ved oppvarming. Osten fås kjøpt i de fleste norske matbutikkene. Dere finner flere tips og oppskrifter med Brie de Paris på nettsiden www.briedeparis.no !

 

 

Disse pakkene er bare så gode!

 

 

Sprø utenpå og myke inni.

 

 

YUM!  Yum

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Innlegget er skrevet som ledd i mitt samarbeid med Oluf Lorentzen som blant annet er forhandler av Brie de Paris i Norge.

 

Fylte filopakker med brie
Ingredienser

♥ 500 g filodeig (2 pk)
♥ 250 g smør

Fyll:
♥ 500 g Brie de Paris
♥ 2 dl mango chutney

Pynt:
♥ fersk timian

Fremgangsmåte

Finn frem filodeigen, ost og chutney. Åpne pakkene med filodeig. Smelt smøret og finn frem en bakepensel.

Ta et filoark og pensle over hele med smeltet smør. Brett filoarket på midten og pensle også overflaten på den brettede deigen med smeltet smør. Legg en stor bit Brie de Paris midt på den brettede deigen og legg deretter på en skje mango chutney. Ta tak i endene på deigen og snurp pakken sammen på toppen. Klipp eventuelt av litt av deigen på toppen hvis det blir for mye deig. Pensle litt ekstra smør over deigen på toppen.

Gjenta dette med alle arkene filodeig.

Sett de fylte pakkene på bakepapirdekkede stekeplater. Pynt hver pakke med fersk timian.

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca 10-12 minutter. Pakkene er ferdigstekte når de er gylne i fargen, sprø på utsiden og osten inni har smeltet.

Serveres nystekte.

Tips

♥ Mango chutney fås kjøpt ferdiglaget på glass i de fleste matvarebutikkene. Du kan også lage hjemmelaget, se oppskriften HER.

♥ Filodeig er løvtynne ark med deig som fås kjøpt ferdig i velassorterte matvarebutikker, blant annet Coop Mega og Meny. Det er ca 10 filoark i hver pakke. Filodeigen tørker ut nokså fort etter at den er tatt ut av pakningen, så du må arbeide litt raskt for å unngå dette. Det kan hjelpe å legget et kjøkkenhånkle over deigen som venter.

♥ Brie de Paris er en nydelig brieost fra Frankrike med fyldig, mild og kjempegod smak som de fleste liker. Den smelter godt ved oppvarming. Osten fås kjøpt i de fleste norske matbutikkene. Dere finner flere tips og oppskrifter med Brie de Paris på nettsiden www.briedeparis.no!

Kakekategori
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Hei,
Dette så godt ut! Kan man lage knyttene klare, for så å oppbevare i kjøleskap fram til steking, eller må de stekes med en gang?

På forhånd takk for svar!

Hei. Jeg lurer på det samme som Tanja spurte om 😊 Jeg skal lage tapasbord, og blir glad for alt som kan gjøres i stand på forhånd.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift