Gaffelpepperkaker

Gaffelpepperkaker

18.11.2009

Kjempegode og superlettvinte pepperkaker!

Deigen trenger ikke å hvile over natten og trenger heller ikke kjevles og skjæres! Du bare triller kuler som du trykker ned med en gaffel.

Oppskriften gir ca. 70 stk.

Gaffelpepperkaker

Ingredienser

200 g smør
2 dl sukker
2 ss lys sirup
2 ss rømme
2 ts kanel
2 ts ingefær
1 ts nellik
2 ts natron
6 dl hvetemel

Pynt:
60 stk skåldede mandler

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør, sukker og sirup luftig. Rør i rømme, krydder og natron. Ha i hvetemel og bland til en jevn deig (se tips).

Rull deigen ut til små kuler (ca 2 cm i diameter, og jeg bruker ca. 15 gram deig per kule). Legg kulene på bakepapirdekkede stekeplater med litt avstand imellom. Trykk hver kule ned med en gaffel. Legg en skåldet mandel på hver kake.

Stek pepperkakene midt i ovnen ved 175°C i 10-15 minutter. Avkjøles litt på platen før de flyttes over på rist og avkjøles helt.

Tips

Synes du deigen virker for bløt, kan du sette den i kjøleskapet en liten stund før du ruller ut kuler.

Gaffelpepperkaker oppbevares i tettsluttet kakeboks.

18.11.2009
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter