Gammeldags sjokoladekake

Gammeldags sjokoladekake

18.06.2006


Her har du en skikkelig klassisk sjokoladekake; myk og saftig og fylt med en kjempegod sjokoladekrem!

Kaken inneholder surmelk (kalt "saup" i gamle dager), som gir veldig fin konsistens på kaken. Mange forbinder de gammeldagse sjokoladekakene med en anelse kanelsmak, men kanelen kan selvsagt sløyfes hvis du ønsker.

Gammeldags sjokoladekake

Ingredienser

1 stort egg
3 dl sukker
4 dl kefir
100 g smør
3 ss kakao
1 ss kanel
1 ts natron
6 dl hvetemel

Sjokoladekrem:
100 g smør
2 ss kakao
500 g melis
4-6 ss kaffe

Fremgangsmåte

Pisk sammen egg, sukker og kefir med en stålvisp. Smelt smør og rør i. Sikt sammen det tørre og bland i til du får en jevn deig.

Hell deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 190°C i ca. 35 minutter. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret.

Lag sjokoladekremen ved å blande smeltet smør med de øvrige ingrediensene, men hold igjen på kaffemengden i starten. Tilpass mengden kaffe så du får passe tykk smørekonsistens på kremen. Pisk sammen til kremen er luftig.

Del kaken i to bunner. Fordel omtrent halvparten av sjokoladekremen mellom kakebunnene og smør resten av sjokoladekremen jevnt over hele kaken. Pynt kaken for eksempel ved å lage bølgemønster i sjokoladekremen på toppen av kaken, slik som på bildet.

Tips

Kaken holder seg myk og god i flere dager dersom den pakkes godt inn i plast og oppbevares i kjøleskapet. Den kan også fryses.

Se også oppskrift på "Barnas sjokoladekake", som er laget av samme kakeoppskrift, men uten kanel.

18.06.2006
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

4 kommentarer

Er det overundevarme eller varmluft? Går det an å steke på den andre?

Jeg hadde stekt den midt i ovnen.

Skal prøve denne i barneselskap, så veldig god ut og leter etter den klassiske gode sjokoladekaka. Dersom man vil bytte ut kakaoen i bunnen med dronningsjokolade, hvor mye blir det ca?

Kaken er kjempegod og likes godt av barnebarna også med kanel, men
Jeg får ikke kremen luftig......tips?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter