Gâteau Marcel

Gâteau Marcel høres unektelig fransk ut, men er en sjokoladekake som først og fremst er berømt i Danmark. Kaken er komponert av Danmarks berømte, franske chef, Michel Michaud. 

Michel Michaud kommer opprinnelig fra Cognac i Frankrike og flyttet til Danmark i 1971, hvor han startet restauranter som etter hvert kunne smykke seg med Michelin-stjerner og andre utmerkelser. 

Sjokoladekaken komponerte han sammen med sin gode venn Marcel, som kaken også ble oppkalt etter. Bakgrunnen for oppskriften var at de ville lage en kake "med sundhet for øje" ..  😀 dvs. en kake uten hvetemel siden så mange var allergiske mot gluten. 

 

 

Det er ikke akkurat sunnhet man tenker på når man nyter et stykke Gâteau Marcel.. 😉  Kaken lages med masse smør, sjokolade, sukker og egg og består av en deig som delvis stekes og delvis legges oppå kaken som en sjokolademousse. 

En aldeles nydelig sjokoladekake! 

 

 

 

Denne oppskriften gir en liten variant av denne berømte klassikeren! 


Ingredienser:

♥ 200 g smør
♥ 200 g mørk sjokolade
♥ 200 g sukker
♥ 7 eggeplommer
♥ 5 eggehviter

Pynt:
♥ 2 ts kakao


Fremgangsmåte:

Smør og sjokolade smeltes i en kjele på svak varme. Rør blandingen jevn. 

Pisk eggeplommer og 150 g av sukkeret med elektrisk mikser til du får en skikkelig tykk eggedosis.

Vend inn sjokoladesmøret.

Pis eggehvitene stive i en bolle for seg. Tilsett resterende 50 g sukker og pisk videre til en bløt marengs.

Vend marengsen forsiktig inn i sjokoladedeigen med en slikkepott (rør minst mulig så luften i deigen bevares).

Ha halvparten av sjokolademoussedeigen i en liten, rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen og smurt med smør i kantene. Resten av deigen settes i kjøleskapet.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 20 - 25 minutter. Avkjøl kaken i formen i 1 time, til den er helt kald.

Fordel så resten av sjokoladedeigen som du har oppbevart i kjøleskapet over den stekte kaken i formen.

Sett formen i kjøleskapet og la kaken stå der over natten. 

 

 

Dagen etter løsnes kaken fra formen og flyttes over på et fat.

 

 

Sikt over kakao og pynt etter ønske. 

 


Den originale kaken dekkes med høvlet sjokoladespon, mens jeg her valgte å pynte litt annerledes.  😊

 

 

Bruk en kniv dyppet i varmt vann for å skjære pene kakestykker. 

 

 

 

 

Fantastisk deilig og kremete sjokoladekake! 

 

 


Tips:

♥ Jeg pyntet her med blåbær som jeg sprayet med spiselig gullspray og gullfarget sjokoladepynt.

 

 

♥ Kaken holder seg god i flere dager om den oppbevares i kjøleskapet. 

♥ Se også oppskrift på kakene "Dur Mou (Fransk sjokolademoussekake)", "Chocolatissimo" og "Himmelsk sjokolademoussekake", som alle er basert på samme konsept med delvis stekt og ustekt sjokolademousse som denne kaken her.

 

 

Håper du ble fristet til å teste ut denne populære sjokoladekaken, du også! 

 

 

God fornøyelse! 

 

 

😋  😋  😋  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Gâteau Marcel
Ingredienser

♥ 200 g smør
♥ 200 g mørk sjokolade
♥ 200 g sukker
♥ 7 eggeplommer
♥ 5 eggehviter

Pynt:
♥ 2 ts kakao

Fremgangsmåte

Smør og sjokolade smeltes i en kjele på svak varme. Rør blandingen jevn. 

Pisk eggeplommer og 150 g av sukkeret med elektrisk mikser til du får en skikkelig tykk eggedosis.

Vend inn sjokoladesmøret.

Pis eggehvitene stive i en bolle for seg. Tilsett resterende 50 g sukker og pisk videre til en bløt marengs.

Vend marengsen forsiktig inn i sjokoladedeigen med en slikkepott (rør minst mulig så luften i deigen bevares).

Ha halvparten av sjokolademoussedeigen i en liten, rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen og smurt med smør i kantene. Resten av deigen settes i kjøleskapet.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 20 - 25 minutter. Avkjøl kaken i formen i 1 time, til den er helt kald.

Fordel så resten av sjokoladedeigen som du har oppbevart i kjøleskapet over den stekte kaken i formen.

Sett formen i kjøleskapet og la kaken stå der over natten. 

Dagen etter løsnes kaken fra formen og flyttes over på et fat.

Sikt over kakao og pynt etter ønske. 

Tips

♥ Jeg pyntet her med blåbær som jeg sprayet med spiselig gullspray og gullfarget sjokoladepynt.

♥ Kaken holder seg god i flere dager om den oppbevares i kjøleskapet. 

♥ Se også oppskrift på kakene "Dur Mou (Fransk sjokolademoussekake)", "Chocolatissimo" og "Himmelsk sjokolademoussekake", som alle er basert på samme konsept med delvis stekt og ustekt sjokolademousse som denne kaken her.

3 kommentarer

Vil du si det er noen som helst forskjell på disse kakene?
"Dur Mou (Fransk sjokolademoussekake)", "Chocolatissimo" og "Himmelsk sjokolademoussekake", som alle er basert på samme konsept med delvis stekt og ustekt sjokolademousse…

Utenom størrelse og antall egg. Muligens antall egg bidrar til en konsistens forskjell?

Elsker siden din, finner så mye godt å prøve ut hjemme. Men her er et ikke kake relatert spørsmål. Hvor kan jeg finne den flotte, gjennomsiktige kaffekoppen som er avbildet sammen med kaken?? Den har jeg aldri sett før.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift