Gløggkake i langpanne

Gløggkake i langpanne

13.02.2006

Her har du en NYDELIG langpannekake som får deilig smak av gløgg og sjokolade. Kaken er utrolig myk i konsistensen og smelter nærmest på tungen. Kaken pyntes med glasur laget av gløgg og melis og drysses med mandelflak.  

Oppskriften er til stor langpanne.

Gløggkake i langpanne

Ingredienser

♥ 250 g smør
♥ 250 g sukker
♥ 4 egg
♥ 250 g hvetemel
♥ 4 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1,5 dl gløgg (utblandet med vann)
♥ 150 g kokesjokolade

Glasur
♥ 500 g melis
♥ 1 dl gløgg (utblandet med vann)

Pynt
50 g mandelflak

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg av gangen. Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Rør dette inn deigen vekselsvis med gløgg. Riv kokesjokoladen (dette gjøres enkelt med en mandelkvern) og vend inn i deigen til slutt.

Ha deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175 °C i 25 minutter. Avkjøl kaken helt i langpannen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Rør sammen melis og gløgg til glasuren. Stryk glasuren over den kalde kaken i et jevnt lag. Dryss over mandelflak. Skjær kaken i trekanter.

Tips

Bruk utblandet gløgg til denne kaken (bruk blandingsforholdet som står på flasken). Det spiller ingen rolle om du bruker gløggrester som er laget med rødvin, sprit eller bare med vann.

Kaken egner seg veldig godt til frysing.

13.02.2006
Kakekategori: 
Sesong: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter