Gløggkake i langpanne

Gløggkake i langpanne

13.02.2006
Gløggkake i langpanne

Ingredienser

250 g smør
250 g sukker
4 egg
2 ts vaniljesukker
4 ts bakepulver
250 g hvetemel
1,5 dl gløgg (utblandet med vann)
150 g kokesjokolade

Glasur:
250 g melis
0,5 dl gløgg (utblandet med vann)

Pynt:
30 g mandelflarn (uten skall)

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg av gangen (pisk godt mellom hvert egg). Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Ha dette i deigen vekselsvis med gløgg (se tips). Riv kokesjokoladen (gjøres enkelt i mandelkvern) og rør inn i deigen til slutt.

Ha deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25 min. Avkjøl kaken helt i langpannen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Rør sammen melis og gløgg til glasuren og stryk over den kalde kaken i et jevnt lag. Dryss over litt lettknuste mandelflak. Del kaken opp i trekanter.

Tips

Bruk utblandet gløgg til denne kaken (bruk blandingsforholdet som står på flasken). Det spiller ingen rolle om du bruker gløggrester som er laget med rødvin, sprit eller bare med vann.

Kaken egner seg veldig godt til frysing.

13.02.2006
Kakekategori: 
Sesong: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter