Gnocchi bolognese

Gnocchi betyr "klumper" på italiensk, og er noen små, pastalignende potetballer. Her servert i en deilig bolognesesaus, som lages raskt med hermetiske tomater, løk, kjøttdeig, krydderurter og ost. En ekte bolognesesaus (ragù alla bolognese) skal helst småputre og godgjøre seg i flere timer (se beskrivelse i innlegget HER), men jeg har denne gangen laget en forenklet og mye raskere versjon, som likevel er veldig smakfull og god. 

Jeg bruker her dessuten ferdigkjøpte gnocchi, og da er Gnocchi bolognese en rett som er veldig lettvint å lage! 

Populær mat hos store og små! 

 

 

Se også Gnocchi alla sorrentina og Spaghetti alla bolognese

 

Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

Ingredienser: 

♥ 500 g gnocchi (se tips)

Bolognesesaus med ost:
♥ 2 ss olivenolje
♥ 400 g kjøttdeig 
♥ 1 løk
♥ 3 fedd hvitløk
♥ 1 gulrot
♥ 1 stangselleri
♥ 2 ss tomatpuré
♥ 800 g hermetiske, hakkede tomater (2 bokser, se tips)
♥ 1 ts tørket basilikum 
♥ 1 ts tørket oregano
♥ 2 ss hakket, frisk timian (se tips)
♥ 0,5 ts sukker (se tips)
♥ 0,5 ts balsamicoeddik (se tips)
♥ kvernet salt og pepper
♥ 100 g revet mozzarella

Servering:
♥ 50 g parmesan (se tips)
♥ frisk timian (kan sløyfes)

 

Fremgangsmåte: 

La gnocchi trekke i kokende varmt og godt saltet vann, som angitt på pakningen. Vanligvis er koketiden 2 - 4 minutter. Hell av kokevannet. 

Varm opp et par spiseskjeer olivenolje i en stekepanne og ha kjøttdeigen i pannen. Hakk løk og hvitløk og ha også dette i pannen.

 

 

Stek kjøttdeig og løk til kjøttdeigen er gjennomstekt og løken blank og gyllen. 

Skrell gulroten og skjær den i helt små terninger. Vask selleristangen og skjær også den i små terninger. Ha dette i pannen sammen med tomatpuré.

 

 

Bland godt og tilsett hermetiske tomater og tørkede og/eller friske krydderurter. 

 

 

La dette småkoke under lokk på middels varme i ca. 20 minutter. 

 

 

Smak til sausen med litt eddik, eventuelt litt sukker, salt og pepper. 

Ha til slutt revet mozzarella og gnocchi i pannen. 

 

 

Vend om forsiktig og varm det hele opp sammen til osten har smeltet. 

 

 

Mmm, så godt! 

 

 

😍😍😍

 

 

Server Gnocchi bolognese varm og nylaget med revet parmesan og gjerne litt frisk timian. 

 

 

Herlig, italiensk comfort food! 

 

 

Tips: 

♥ Som nevnt har jeg her brukt ferdigkjøpt gnocchi. Finnes i flere merker. 500 gram tilsvarer 1 slik pakke. 

 

 

♥ Bruk helst hermetiske tomater av god kvalitet. 400 gram tilsvarer 1 boks (800 gram er altså 2 bokser). Jeg brukte her San Marzano-tomater, som er søte og gode. Andre typer hermetiske tomater går selvfølgelig også helt fint å bruke, men du kan eventuelt tilsette 0,5 ts sukker i sausen dersom du bruker mer ordinær variant som ikke er like søt. 

 

 

♥ Jeg har brukt en kombinasjon av tørkede urter (basilikum og oregano) og friske urter (timian) fordi det var det jeg hadde hjemme. Det går fint å bytte ut frisk timian med 0,5 ts tørket timian eller å bare bruke friske urter. 

 

 

♥ Balsamicoeddik kan byttes ut med hvitvinseddik eller annen type eddik. Kan eventuelt sløyfes helt. 

♥ Revet mozzarellaost fås kjøpt ferdig revet i de fleste matbutikkene. Det fine med mozzarellaost er at den smelter så bra og har en mild smak. Du kan alternativt bruke revet Norvegia eller annen gulost. 

♥ Bruk helst ferskrevet parmesan. Det gir bedre smak enn parmesanost som fås kjøpt ferdigrevet.

♥ 

 

Gnocchi bolognese - vær så god! 

 

 

God fornøyelse! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Gnocchi bolognese
Ingredienser

♥ 500 g gnocchi (se tips)

Bolognesesaus med ost:
♥ 2 ss olivenolje
♥ 400 g kjøttdeig 
♥ 1 løk
♥ 3 fedd hvitløk
♥ 1 gulrot
♥ 1 stangselleri
♥ 2 ss tomatpuré
♥ 800 g hermetiske, hakkede tomater (2 bokser, se tips)
♥ 1 ts tørket basilikum 
♥ 1 ts tørket oregano
♥ 2 ss hakket, frisk timian (se tips)
♥ 0,5 ts sukker (se tips)
♥ 0,5 ts balsamicoeddik (se tips)
♥ kvernet salt og pepper
♥ 100 g revet mozzarella

Servering:
♥ 50 g parmesan (se tips)
♥ frisk timian (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

La gnocchi trekke i kokende varmt og godt saltet vann, som angitt på pakningen. Vanligvis er koketiden 2 - 4 minutter. Hell av kokevannet. 

Varm opp et par spiseskjeer olivenolje i en stekepanne og ha kjøttdeigen i pannen. Hakk løk og hvitløk og ha også dette i pannen. Stek kjøttdeig og løk til kjøttdeigen er gjennomstekt og løken blank og gyllen. 

Skrell gulroten og skjær den i helt små terninger. Vask selleristangen og skjær også den i små terninger. Ha dette i pannen sammen med tomatpuré.

Bland godt og tilsett hermetiske tomater og tørkede og/eller friske krydderurter. 

La dette småkoke under lokk på middels varme i ca. 20 minutter. 

Smak til sausen med litt eddik, eventuelt litt sukker, salt og pepper. 

Ha til slutt revet mozzarella og gnocchi i pannen. Vend om forsiktig og varm det hele opp sammen til osten har smeltet. 

Serveres varm og nylaget med revet parmesan og gjerne litt frisk timian. 

Tips

♥ Som nevnt har jeg her brukt ferdigkjøpt gnocchi. Finnes i flere merker. 500 gram tilsvarer 1 slik pakke. 

♥ Bruk helst hermetiske tomater av god kvalitet. 400 gram tilsvarer 1 boks (800 gram er altså 2 bokser). Jeg brukte her San Marzano-tomater, som er søte og gode. Andre typer hermetiske tomater går selvfølgelig også helt fint å bruke, men du kan eventuelt tilsette 0,5 ts sukker i sausen dersom du bruker mer ordinær variant som ikke er like søt. 

♥ Jeg har brukt en kombinasjon av tørkede urter (basilikum og oregano) og friske urter (timian) fordi det var det jeg hadde hjemme. Det går fint å bytte ut frisk timian med 0,5 ts tørket timian eller å bare bruke friske urter. 

♥ Balsamicoeddik kan byttes ut med hvitvinseddik eller annen type eddik. Kan eventuelt sløyfes helt. 

♥ Revet mozzarellaost fås kjøpt ferdig revet i de fleste matbutikkene. Det fine med mozzarellaost er at den smelter så bra og har en mild smak. Du kan alternativt bruke revet Norvegia eller annen gulost. 

♥ Bruk helst ferskrevet parmesan. Det gir bedre smak enn parmesanost som fås kjøpt ferdigrevet.

Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift