Gresk Kritharakisalat (Risonisalat/Orzosalat)

Kritharaki er det greske navnet på riskornformet pasta, som italienerne kaller for Risoni eller Orzo

Her brukes de i en deilig salat med klassiske greske smaker. 

 

 

 

Se også Gresk pastasalat og tradisjonell Gresk salat (Horiatiki salata)

 

Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

Ingredienser: 

♥ 250 g kritharaki / risoni / orzo
♥ 3 ss extra virgin olivenolje
♥ 1 agurk
♥ 1 rødløk, liten
♥ 1 grønn paprika
♥ 400 g cherrytomater
♥ 1 bunt frisk dill
♥ 150 g kalamataoliven (uten sten)
♥ 200 g fetaost

Dressing:
♥ 4 ss extra virgin olivenolje
♥ 2 ss rødvinseddik
♥ 2 fedd hvitløk, presset
♥ 1 ts tørket oregano
♥ litt frisk timian

 

Fremgangsmåte: 

Ha risoni i en panne eller kjele. Tilsett olivenolje. 

 

 

Fyll på med varmt vann og kok pastaen etter anvisning på pakningen i ca. 10–12 minutter. 

Avkjøl. 

 

 

 

Rør sammen ingrediensene til dressingen. 

 

 

 

Skrell agurken og kutt opp i terninger. Skjær rødløk i tynne skiver. Kutt opp grønn paprika og skjær tomatene i litt mindre biter. 

Finn frem dill, oliven og feta, som du skjærer i terninger. 

 

 

Bland det hele sammen til en deilig salat.

 

 

Dette smaker så godt! 😋

 

 

Tips: 

♥ Kritharaki er altså akkurat det samme produktet som Risoni og Orzo. I norske butikker er det mest vanlig å finne dette under navnet Risoni. De finnes i litt ulike størrelser, men det har lite å si hvilken du bruker. 

 


♥ Jeg er glad i hvitløk, men du kan droppe hvitløken dersom du ønsker det. Jeg foretrekker å presse hvitløksfeddene fremfor å finhakke dem fordi hvitløken da blander seg bedre og man unngår å måtte tygge på rå hvitløk. 

♥ God olivenolje er svært viktig for smaken, så det er det verdt å bruke litt ekstra på! 

♥ Viktigst av alt er å bruke en skikkelig god, gresk fetaost! 

♥ Gresk Kritharakisalat er nydelig å servere som tilbehør til mange slags retter, enten det er kjøtt eller kylling. Også deilig alene med godt brød ved siden av. 

 

 

Håper det smaker!  😊

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Gresk Kritharakisalat (Risonisalat/Orzosalat)
Ingredienser

♥ 250 g kritharaki / risoni / orzo
♥ 3 ss extra virgin olivenolje
♥ 1 agurk
♥ 1 rødløk, liten
♥ 1 grønn paprika
♥ 400 g cherrytomater
♥ 1 bunt frisk dill
♥ 150 g kalamataoliven (uten sten)
♥ 200 g fetaost

Dressing:
♥ 4 ss extra virgin olivenolje
♥ 2 ss rødvinseddik
♥ 2 fedd hvitløk, presset
♥ 1 ts tørket oregano
♥ litt frisk timian

Fremgangsmåte

Ha risoni i en panne eller kjele. Tilsett olivenolje. 

Fyll på med varmt vann og kok pastaen etter anvisning på pakningen i ca. 10–12 minutter. Avkjøl. 

Rør sammen ingrediensene til dressingen. 

Skrell agurken og kutt opp i terninger. Skjær rødløk i tynne skiver. Kutt opp grønn paprika og skjær tomatene i litt mindre biter. 

Finn frem dill, oliven og feta, som du skjærer i terninger. 

Bland det hele sammen til en deilig salat.

Tips

♥ Kritharaki er altså akkurat det samme produktet som Risoni og Orzo. I norske butikker er det mest vanlig å finne dette under navnet Risoni. 

♥ Jeg er glad i hvitløk, men du kan droppe hvitløken dersom du ønsker det. Jeg foretrekker å presse hvitløksfeddene fremfor å finhakke dem fordi hvitløken da blander seg bedre og man unngår å måtte tygge på rå hvitløk. 

♥ God olivenolje er svært viktig for smaken, så det er det verdt å bruke litt ekstra på! 

♥ Viktigst av alt er å bruke en skikkelig god, gresk fetaost! 

♥ Gresk Kritharakisalat er nydelig å servere som tilbehør til mange slags retter, enten det er kjøtt eller kylling. Også deilig alene med godt brød ved siden av. 

Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift