Grov banankake


Her har du en deilig og mettende banankake laget med brunt sukker og fin sammalt hvete.

Littegrann sunnere med andre ord... Smile 

Grov banankake
Ingredienser

1 stort egg
175 g brunt sukker
1 ts vaniljesukker
2 bananer
50 g smør
0,75 dl lettrømme
0,5 ts natron
1 ts bakepulver
125 g fin sammalt hvete

Fremgangsmåte

Pisk egg, sukker og vaniljesukker luftig. Mos bananene (gjøres kjapt med stavmikser eller food processor) og bland i. Ha i smeltet smør og lettrømme. Bland mel med natron og bakepulver og vend i til slutt.

Ha deigen i en godt smurt og strødd form som rommer 1,5 liter. Stek kaken ved 175°C i 45-50 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken noen minutter i formen før den forsiktig hvelves ut og settes på et passende fat.

Tips

Brunt sukker kan byttes ut med vanlig, hvitt sukker.

Vil du ha en litt mindre grov kake, kan du bytte ut halvparten av melet med vanlig hvetemel.

Kaken egner seg godt til frysing.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift