Grove rosinboller

Grove rosinboller

11.10.2015


Hei på deg! 

Håper helgen har vært bra! La meg gi deg en god start på ny uke med denne herlige oppskriften på Grove rosinboller!

Dette er rosinboller som inneholder noe grovt, sammalt hvetemel, som gjør dem litt mer mettende og litt sunnere enn vanlige rosinboller. Bollene blir likevel veldig myke og gode!

 

 

Grove rosinboller er gode som de er, men prøv dem med smør og brunost og en kopp varm kakao ved siden av... Yum

 

 

Oppskriften gir ca. 30 boller.

 

Ingredienser:

♥ 5 dl melk
♥ 150 g smør
♥ 125 g melis
♥ 100 g rosiner
♥ 50 g gjær
♥ 1 ts kardemomme
♥ 150 g grov sammalt hvetemel
♥ 600-700 g hvetemel

Pensling:
♥ 1 egg


Fremgangsmåte:

Ha melk, smør, melis og rosiner i en kjele. Varm opp blandingen til kokepunktet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Løs opp gjæren i væsken. Tilsett kardemomme og grov, sammalt hvete og rør deigen jevn. Ha så i hvetemelet og kna deigen til en fin og glatt deig.

Trill ut deigen til runde boller som legges på bakepapirdekkede stekeplater. Hev bollene lunt i 1 time. Pensle over bollene med sammenpisket egg.

Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i ca 10 minutter til bollene er gylne og gjennomstekte.

Avkjøl bollene på rist.

 

 

Bollene smaker fantastisk godt helt nystekte!

 

 

Nydelige rosinboller med akkurat passe mye grovt mel til at de fortsatt er veldig myke og gode!

 

 

Kjempegode med brunost!

 

 


Tips:

Se også oppskrift på Grove müsliboller.

♥ Teknikken med å koke opp melk, smør og melis når man lager gjærdeig, gir veldig myke boller (se Verdens beste boller her på Det søte liv). Det å ha rosinene i den varme væsken, gjør at rosinene blir skikkelig bløte og myke, som er deilig!

♥ Det er ikke absolutt nødvendig å heve denne deigen før du triller ut bollene (men hvis du vil gjøre det, skader det heller ikke). Det viktige er at de ferdig trillede bollene hever i godt 1 time før steking. Da blir bollene store, myke og luftige.

 

 

♥ Pass nøye på at bollene ikke blir for mye stekt. Dekk eventuelt over bollene med et stykke bakepapir de siste minuttene av steketiden. De skal være gylne på overflaten og gjennomstekte inni.

 

 

♥ Grove rosinboller er kjempefine å fryse. Varm dem gjerne noen minutter i ovnen, så smaker de som nystekte igjen!

 

HA EN SUPER MANDAG!

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Grove rosinboller

Ingredienser

♥ 5 dl melk
♥ 150 g smør
♥ 125 g melis
♥ 100 g rosiner
♥ 50 g gjær
♥ 1 ts kardemomme
♥ 150 g grov sammalt hvetemel
♥ 600-700 g hvetemel

Pensling:
♥ 1 egg

Fremgangsmåte

Ha melk, smør, melis og rosiner i en kjele. Varm opp blandingen til kokepunktet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Løs opp gjæren i væsken. Tilsett kardemomme og grov, sammalt hvete og rør deigen jevn. Ha så i hvetemelet og kna deigen til en fin og glatt deig.

Trill ut deigen til runde boller som legges på bakepapirdekkede stekeplater. Hev bollene lunt i 1 time. Pensle over bollene med sammenpisket egg.

Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i ca 10 minutter til bollene er gylne og gjennomstekte.

Tips

♥ Teknikken med å koke opp melk, smør og melis når man lager gjærdeig, gir veldig myke boller (se Verdens beste boller her på Det søte liv). Det å ha rosinene i den varme væsken, gjør at rosinene blir skikkelig bløte og myke, som er deilig!

♥ Det er ikke absolutt nødvendig å heve denne deigen før du triller ut bollene (men hvis du vil gjøre det, skader det heller ikke). Det viktige er at de ferdig trillede bollene hever i godt 1 time før steking. Da blir bollene store, myke og luftige.

♥ Pass nøye på at bollene ikke blir for mye stekt. Dekk eventuelt over bollene med et stykke bakepapir de siste minuttene av steketiden. De skal være gylne på overflaten og gjennomstekte inni.

♥ Grove rosinboller er kjempefine å fryse!

11.10.2015
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

2 kommentarer

Men dette er jo glimrende! Jeg tåler nemlig ikke kombinasjonen hvitt mel og gjær så godt og en bolle som ettermiddagskos ødelegger fort nattesøvnen. Så disse skal garantert prøves til uka!

Her er det fortsatt over 80 prosent hvetemel, så kanskje du burde lese oppskriften grundigere før du svarer? Og hvordan kan en hvetebolle til ettermiddagskosen ødelegge nattesøvnen?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter