Brukere online: 2120
Brukere i dag: 29360
Brukere siste 7 dager: 170344
125 g smør
3 egg
1,5 dl sukker
2,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
3 dl finrevet gulrot
100 g valnøtter
50 g kokesjokolade
Glasur:
125 g kremost (f.eks. 1 pk Tine)
75 g smør
250 g melis
2 ts vaniljesukker
Pynt:
hele valnøttkjerner
25 g kokesjokolade
Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend i det avkjølte smøret. Sikt i hvetemel og bakepulver og bland til en jevn deig. Tilsett finrevet gulrot, hakkede valnøtter og hakket kokesjokolade til slutt.
Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 200°C i 30 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et fat.
Smelt smøret til glasuren. Ha smøret i en bolle sammen med kremost, melis og vaniljesukker. Pisk glasuren glatt og klumpfri.
Fordel kremostglasuren over den kalde kaken. Pynt med valnøtter og hakket kokesjokolade.
Gulrotkaken er holdbar i kjøleskapet. Den kan også fryses.
3 kommentarer
Kanskje denne?
Kanskje denne?
Hei! Kan denne lages i
Hei! Kan denne lages i brødform? I såfall blir det to former da? Eller holder det med en?
Kan denne dobles til
Kan denne dobles til langpanne? Isåfall, hva blir steketid? Skal den stekes nederst eller i midten?
Skriv ny kommentar