Gulrotkake til 17. mai!


En gulrotkake som er dekket med hvit ostekrem egner seg utmerket som 17. mai kake!

 

 

Steker du kaken i liten langpanne, får du perfekt fasong for å lage et flagg. Flaggmønsteret lager du enkelt med kakestrøssel i rødt, hvitt og blått.

 

 

Ingredienser:
♥ 4 egg
♥ 3 dl matolje
♥ 400 g sukker
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts natron
♥ 1 ts kanel
♥ 250 g hvetemel
♥ 350 g finrevet gulrot

Ostekrem:
♥ 300 g kremost
♥ 150 g smør
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 350 g melis

Pynt:
♥ flaggstrøssel (2 pk)

 

Fremgangsmåte:

Pisk sammen egg, olje, sukker og vaniljeessens med en stålvisp. Bland deretter inn bakepulver, natron og kanel. Ha så i hvetemelet og rør til alle klumper er fjernet. Tilsett finrevet gulrot til slutt.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 40 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et egnet, avlangt kakefat.

Til glasuren røres romtemperert smør sammen med vaniljeessens og halvparten av melis til luftig smørkrem. Tilsett romtemperert kremost og resten av melisen og rør videre til luftig ostekrem.

Bre ostekremen over kaken i et jevnt lag og stryk overflaten glatt.

Dryss på kakestrøssel i rødt, hvitt og blått slik at du får et norsk flagg!

 

 

Tips:

♥  Flaggstrøssel fra Dr Oetker fås kjøpt i de fleste store matbutikkene og kjøkkensutstyrsbutikker nå før 17. mai. Jeg kjøpte mitt strøssel hos COOP MEGA.


♥ Kaken er holdbar i kjøleskapet og kan fint lages dagen før den serveres. Selve gulrotkaken kan også lages lenger i forveien og oppbevares i fryseren. Så tar du den ut av fryseren og pynter den kvelden før servering (det går fint å pynte kaken mens den er frossen) og lar den tine i kjøleskapet til dagen etter. Veldig praktisk!

♥ Denne kaken er laget etter samme oppskrift som Gulrotkake i biter her på Det søte liv.

 

Gulrotkake er alltid populært!

 

 


♥ ♥ ♥ ♥

 

Husk å delta på GIVEAWAY der du kan vinne en flott pakke med produkter fra Stonewall Kitchen. Eneste du trenger å gjøre er å legge igjen en kommentar. Trekning på mandag kveld. Smile 

 

Gulrotkake til 17. mai!
Ingredienser

Ingredienser:
♥ 4 egg
♥ 3 dl matolje
♥ 400 g sukker
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts natron
♥ 1 ts kanel
♥ 250 g hvetemel
♥ 350 g finrevet gulrot

Ostekrem:
♥ 300 g kremost
♥ 150 g smør
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 350 g melis

Pynt:
♥ flaggstrøssel (2 pk)

Fremgangsmåte

Pisk sammen egg, olje, sukker og vaniljeessens med en stålvisp. Bland deretter inn bakepulver, natron og kanel. Ha så i hvetemelet og rør til alle klumper er fjernet. Tilsett finrevet gulrot til slutt.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 40 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et egnet, avlangt kakefat.

Til glasuren røres romtemperert smør sammen med vaniljeessens og halvparten av melis til luftig smørkrem. Tilsett romtemperert kremost og resten av melisen og rør videre til luftig ostekrem.

Bre ostekremen over kaken i et jevnt lag og stryk overflaten glatt.

Dryss på kakestrøssel i rødt, hvitt og blått slik at du får et norsk flagg!

Tips

♥  Flaggstrøssel fra Dr Oetker fås kjøpt i de fleste store matbutikkene og kjøkkensutstyrsbutikker nå før 17. mai. Jeg kjøpte mitt strøssel hos COOP MEGA.

♥ Kaken er holdbar i kjøleskapet og kan fint lages dagen før den serveres. Selve gulrotkaken kan også lages lenger i forveien og oppbevares i fryseren. Så tar du den ut av fryseren og pynter den kvelden før servering (det går fint å pynte kaken mens den er frossen) og lar den tine i kjøleskapet til dagen etter. Veldig praktisk!

♥ Denne kaken er laget etter samme oppskrift som Gulrotkake i biter her på Det søte liv.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

14 kommentarer

Du finner flere oppskrifter på rund gulrotkake her på Det søte liv (se for eksempel kaken som bare heter "Gulrotkake"). Bruker du denne oppskriften, bør du ha en stor rund form på minst 26 cm i diameter og gjerne 28 cm, ellers blir kaken for høy:)

Har lagt merke til at alle gulrotkaker skal ha olje... men jeg er alltid litt usikker på hva jeg bruker. Pleier sjelden å ha noe annet enn olivenolje i skapet, men er litt usikker på hvor egnet det er. Hva anbefaler du å bruke?

Bruk alltid olje som er nøytral i smaken (vanlig matolje, solsikkeolje eller rapsolje). Olivenolje bør du ikke bruke, for den smaker nokså sterkt og det samme gjelder soyaolje.
Finnes mange gulrotkaker som lages med smør, se for eksempel Gulrotkake med sjokoladebiter og Gulrotkake med pecannøtter her på Det søte liv (du bare sløyfer sjokoladebiter/pecannøtter hvis du vil ha enklere gulrotkake).

For ei nydelig kake, den ser kjempegod ut! Hvordan blir det hvis jeg bruker vanlig/stor langpanne, altså 30 x 40 cm? :)

Hei. Ostekremen min får smørklumper i seg. Kan det komme av at smøret ikkje var ordentlig romtemperert? Kor lang tid tek det å få smøret heilt riktig temp?

Takk for fin oppskrift! Lagde denne dobbel (som rosekake), til min mors 70-årsdag. Hun elsker 17. mai! Og hun ble super, super glad.

Hei. Kan denne oppskriften brukes til Rund-form? Evt hvor mye må man legge til/trekke fra i oppskrifta?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift