Gulrotkakevafler

Gulrotkakevafler

31.10.2010
Gulrotkakevafler

Ingredienser

4 dl hvetemel
1 ts salt
3 ss sukker
1,5 ts bakepulver
2 ts kanel
1 ts muskat
0,5 ts vaniljeessens
2 store egg
4 dl kefir
25 g smeltet smør
3 dl finrevet gulrot
2 dl valnøtter

Fremgangsmåte

Bland mel, salt, sukker, bakepulver, kanel og muskat i en bolle. Pisk sammen egg og kefir og bland i. Rør så i smeltet smør og til slutt finrevet gulrot og fint hakkede valnøtter. La deigen stå og svelle i 10 min.

Stek vafler i vaffeljern på lav varme. Lav varme er viktig fordi disse vaflene trenger litt lengre steketid enn vanlige vafler. Bruk ca 2 store ss deig pr vaffelplate og spre deigen utover med baksiden av spiseskjeen. Bruk litt smør eller formfett i jernet under stekingen.

Tips

Vaflene spises nystekte!

Hvis du vil spise vaflene naturell, passer det å øke sukkermengden til 5 ss.

Hvis du vil ha ostekrem på vaflene, kan du bruke denne oppskriften:

OSTEKREM:
100 g kremost
25 g mykt smør
0,5 ts vaniljeessens
175 g melis

Pisk sammen alle ingrediensene til en myk krem. Smør på de avkjølte vaflene.

31.10.2010
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter