Gulrotmuffins

Gulrotmuffins

05.04.2006
Gulrotmuffins

Ingredienser

4 egg
3 dl sukker
2 ts natron
2 ts kanel
1 ts vaniljesukker
3 dl hvetemel
1,5 dl olje
5 dl revet gulrot

Glasur:
200 g kremost
75 g smør
250 g melis
1 ts vaniljesukker

Pynt:
marsipangulrøtter (se tips)

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør inn oljen. Bland sammen de tørre ingrediensene og vend i. Rør forsiktig til deigen er jevn. Til slutt tilsettes revne gulrøtter.

Sett papirformer i muffinsbrett (se tips) og hell deigen i formene. Deigen har nokså tynn konsistens, så det kan lønne seg å bruke liten øse til å fylle deigen i formene med. Fyll formene ca 3/4 fulle.

Stek muffinsene på rist midt i ovnen ved 200°C i 15-20 min. La muffinsene avkjøles ca 5 min i formen før de forsiktig løsnes ut av muffinsbrettet.

Pisk sammen alle ingrediensene til ostekremen til den er glatt og luftig (bruk romtemperert kremost og smør, slik at du unngår klumper i kremen).

Smør litt ostekrem på toppen av hver muffins og pynt eventuelt med en marsipangulrot på hver.

Tips

Husk å bruke olje med nøytral smak, slik som f.eks. solsikkeolje eller rapsolje.

Muffinsene får ekstra fin fasong dersom du har papirformer i et muffinsbrett. Da kan du fylle opp formene og du får store og fine muffins (ca 24 stk). Har du ikke muffinsbrett bør du bruke doble papirformer og ikke fylle formene for fulle, ellers vil de flyte over og miste fasongen. Reduser da også steketiden til ca 15 minutter. Du får da ca 30 stk. Du kan også lage store muffins ved å bruke amerikanske muffinsformer av papir. Du får da ca 16 stk.

Oppskriften kan også brukes til å lage en rund gulrotkake. Bruk da en form som er 24 cm i diameter.

Marsipangulrøtter fås kjøpt i en del velassorterte matvarebutikker og i noen hobbybutikker (f.eks. Panduro). Finner du ikke dette, kan du enten lage dine egne (oransje konditorfarge fås også kjøpt hos Panduro), eller du kan pynte med noe annet, for eksempel litt revet gulrot eller hakkede nøtter.

Muffinsene er fine å fryse, også med ostekrem. Et godt tips er å la muffinsene stå i kjøleskapet til ostekremen har stivnet litt, slik at du unngår kliss når du pakker muffinsene i fryseposer.

05.04.2006
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

26 kommentarer

Hei!

Syns disse muffinsene er kjempegode :D
Jeg har laget de både med og uten muffinsbrett. Da jeg lagde med muffinsbrett, så fikk de en hard skorpe. Er dette vanlig med muffinsbrett? Jeg foretrekker helt myke.

Mine muffins bruker også å få litt skorpe når de stekes i brett,tror kanskje det har å gjøre med at de må stå litt lengre i ovnen? Hvis du setter brettet litt lengre ned i ovnen, evt. senker temperaturen litt så kanskje det blir bedre :)
Jeg synes forøvrig også disse muffinsene er supergode! Jeg bruker smør istedet for olje da, fordi jeg ofte synes olje setter litt for mye "mat"-smak på bakverk generelt. Smør funker iallefall også veldig bra. Litt mindre sunt, bare... :P

Takk for svar, Julie. Ja, det går å lage disse muffinsene med smeltet smør også:) Hyggelig å høre at du synes disse muffinsene er supergode:-)

Hei Anja, jeg steker alltid i muffinsbrett og pleier ikke å få hard skorpe av den grunn. Glad at du likte smaken da:)

Hei,
Jeg laget gulrot muffins etter din oppskrift i går og de blei veldig gode. Hakket noen mandler og hadde i tilslutt (det er en vane jeg har, hakker noen mandler eller nøtter i nesten all bakst). Jeg bruker også Odelia norsk kaldpresset rapsolje for baking den er ikke så fet som mange av de andre, mine muffins blei myke og saftige. Herlig!!!!!!!!!!!!!

Så bra at du ble fornøyd, Karen:) Takk for tips og tilbakemeldingen:-)

Prøvde oppskriften i dag. Kjempefint resultat og veldig gode. Bytta olja til smør som noen tipsa om. Neste gang dobbler jeg oppskriften og lager kaka i langpanna.

Hilsen Oddny

Kjempesøte, så neste gang vil jeg bruke mindre sukker. Men de var veldig saftige og gode. Bruker også odealia rapsolje, og hakkede valnøtter. Mums!

Jeg lurer på om man kan erstatte natron med bakepulver? Og hvor mye bakepulver må jeg ha oppi da?

Anbefaler deg å bruke natron i denne oppskriften, Thea

Disse var skikkelig gode :D Jeg brukte samme megde bakepulver som natron, og de ble saftige og gode! Aldri bakt gulrotmuffins før, men disse ble vellykket på første forsøk!

Hei Linni, supert å høre at resultatet ble bra med bakepulver også :-)

Hei. Hvor lang steketid er det dersom man lager denne i rund form (24 cm)?

Hei, anbefaler deg å bruke oppskriften som heter Gulrotkake her på Det søte liv. Den kaken er beregnet på rund kake. :) Ellers må du bare steke kaken på 180 grader og sjekke jevnlig med kakenål for å sjekke når kaken er stekt.

Hei.
Har planar å bruke denne oppskrifta i store muffinsformer. Korleis blir steiketida då?

Takk for svar :)

Hei! Jeg har nettopp satt et brett av disse muffinsene i ovnen, men endte opp med mye færre muffins enn antatt. Jeg halverte oppskriften da jeg tenkte at 24 muffins ville bli litt i overkant. Da rakk oppskriften bare til seks former. At originaloppskriften rekker til 24 muffins har jeg derfor litt problemer med å forstå. Når det er sagt tipper jeg at muffinsene er gode på smak :)

Jeg lagde disse her om dagen og de var supre. Litt små endringer, men ellers fantastisk. Jeg brukte bakepulver da jeg synes det er mer passende i kaker og muffins og gikk kjempe greit med ei teskje! :-)
Hadde også litt mer ost og litt mindre melis i 'frostingen' og brukte flytende smør da jeg gikk for samme effekt som på en gulrotkake istede for en 'tradisjonell' cupcake fasade. Enkel og god :-)
Ps. Ikke la muffinsene stå ute lenge etter du har hatt 'frosting' på da ostekrem har en tendens til å bli.. Nesten gummiaktig. Ikke særlig deilig.
Fikk imidlertid 1,5 brett med muffins ca. (20 stk) i små muffinsformer :-)

Kan jeg lage disse i dag(onsdag) selv om de ikke skal serveres før lørdag? Må jeg fryse de i mellomtiden da, eller hvordan oppbevarer jeg de?

går det ann å bruke smør istedet for olje?

Kan disse fryses? Evt med glasur?

Nydelig gode fikk 10 stk store muffins.

Hei!
Har laget disse muffinsene før og de ble kjempegode:) eneste var at kremen var litt vel flytende, veldig og men den gled bare utover. Siden sist har jeg kjøpt kokeboken din, og der ser jeg det er forskjell på forholdene mellom smør/melis/kremost. Er det noe grunn til det? Blir kremen litt fastere om jeg bruker den i boken?(mer smør i boken)

Kjempepopulære hos alle i familien.Jeg baker etter oppskriften og får 26 små
og de fryser jeg med kremen på.

Nydelige muffins som alltid er en klassiker hos meg. Har laget de utallige ganger. Et lite tips om kremen er litt bløt når du sprøyter på - er at smøret og kremosten ikke bør være romtemperert, eller ha ostekremen litt i kjøleskap før du sprøyter på muffinsene.

Veldig gode oppskrifter, steketider stemmer som regel ikke.

Disse var skikkelig gode! Har lagd de på skolen og hjemme, ble velykket begge gangene! Fikk 3-4 brett

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter