Halvgrove rundstykker med hasselnøtter

Halvgrove rundstykker med hasselnøtter

22.05.2019


Hjemmebakte, halvgrove rundstykker med hasselnøtter er nydelige å servere, enten det er til frokost, lunsj eller kvelds eller som tilbehør til koldtbord eller middag.

 

 

Hasselnøttene gjør at jeg synes disse rundstykkene smaker best med godt smør og gulost på. (Men så er jeg jo generelt ekstra glad i brød med ost på da.. Smile )

 

 

Oppskriften gir 18 stk.

 

 

Ingredienser:

♥ 400 g hvetemel
♥ 200 g fullkornshvetemel
♥ 3 dl store havregryn
♥ 1 pk tørrgjær eller 50 g gjær
♥ 1 ts salt
♥ 100 g smør
♥ 1 ss honning
♥ 5 dl vann
♥ 100 g hasselnøtter

Pynt:
♥ 50 g hasselnøtter

 

Fremgangsmåte:

Ha mel, fullkornshvetemel og havregryn i bollen. Bland inn tørrgjær og salt.

Smelt smør og honning i en kjele. Tilsett vannet og varm opp blandingen til den er lunken. Ha dette i bollen med det tørre.

Elt deigen i ca 10 minutter i kjøkkenmaskin med eltekrok.

Del hasselnøttene på midten og bland disse inn i deigen.

 

 

Bruker du fersk gjær i stedet for tørrgjær, kan du løse den opp i den væsken i stedet for å blande den med det tørre.

 

 

La deigen stå og heve lunt i ca. 1 time.

 

 

Dekk til deigen med et hånkle.

 

 

Etter en time skal deigen ha hevet seg fint! 

 

 

Del deigen i 18 jevnstore emner og legg dem på bakepapirdekkede stekebrett. 

La rundstykkene etterheve i 20 minutter. 

Pensle over rundstykkene med vann og dryss over hakkede hasselnøtter.

 

 

Stek nøtterundstykkene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.

 

 

Herlige nøtterundstykker!

 

 

 

Tips:

♥ Rundstykkene blir best når det er nokså store hasselnøttbiter inni dem. Jeg tar meg som nevnt bryet med å dele hver eneste hasselnøtt på midten i stedet for å grovhakke dem. På toppen av rundstykkene kan hasselnøttene derimot gjerne vært litt mer hakket. 

♥ Jeg formet rundstykkene firkantede denne gangen, men du kan like gjerne trille ut runde rundstykker. Eneste er at flate, firkantede rundstykker gjør at de hakkede hasselnøttene du drysser på toppen av rundstykkene holder seg bedre på plass. 

♥ Rundstykkene er fine å fryse. Varm dem gjerne lett i ovnen etter tining, så smaker de som nystekte igjen.

 

 

Disse nøtterundstykkene er ekstra gode servert sammen med gode oster og kanskje litt hjemmelaget fikenmarmelade

 

 

Skikkelig godt med hjemmebakte nøtterundstykker!  Yum  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Halvgrove rundstykker med hasselnøtter

Ingredienser

♥ 400 g hvetemel
♥ 200 g fullkornshvetemel
♥ 3 dl store havregryn
♥ 1 pk tørrgjær eller 50 g gjær
♥ 1 ts salt
♥ 100 g smør
♥ 1 ss honning
♥ 5 dl vann
♥ 100 g hasselnøtter

Pynt:
♥ 50 g hasselnøtter

Fremgangsmåte

Ha mel, fullkornshvetemel og havregryn i bollen. Bland inn tørrgjær og salt. Smelt smør og honning i en kjele. Tilsett vannet og varm opp blandingen til den er lunken. Ha dette i bollen med det tørre.

Elt deigen i ca 10 minutter i kjøkkenmaskin med eltekrok. Del hasselnøttene på midten og bland disse inn i deigen. (Bruker du fersk gjær i stedet for tørrgjær, kan du løse den opp i den væsken i stedet for å blande den med det tørre.) La deigen stå og heve lunt i ca. 1 time.

Del deigen i 18 jevnstore emner og legg dem på bakepapirdekkede stekebrett. 

La rundstykkene etterheve i 20 minutter. 

Pensle over rundstykkene med vann og dryss over hakkede hasselnøtter.

Stek nøtterundstykkene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.

Tips

♥ Rundstykkene blir best når det er nokså store hasselnøttbiter inni dem. Jeg tar meg som nevnt bryet med å dele hver eneste hasselnøtt på midten i stedet for å grovhakke dem. På toppen av rundstykkene kan hasselnøttene derimot gjerne vært litt mer hakket. 

♥ Jeg formet rundstykkene firkantede denne gangen, men du kan like gjerne trille ut runde rundstykker. Eneste er at flate, firkantede rundstykker gjør at de hakkede hasselnøttene du drysser på toppen av rundstykkene holder seg bedre på plass. 

♥ Rundstykkene er fine å fryse. Varm dem gjerne lett i ovnen etter tining, så smaker de som nystekte igjen.

22.05.2019
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter