Hasteboller

Hasteboller
Ingredienser

100 g smør
1 dl sukker
1 egg
1 ts kardemomme
5 dl hvetemel
3 ts bakepulver
2 dl melk
1 dl rosiner

Pensling:
1 egg

Pynt:
papirformer

Fremgangsmåte

Smelt smøret og avkjøl noe. Ha smøret i en bakebolle. Rør i sukkeret og sammenpisket egg. Ha deretter i kardemomme og bakepulveret og bland godt (bruk gjerne stålvisp til dette). Bland så i melk og rosiner. Ha til slutt i mesteparten av hvetemelet og bland deigen godt sammen med en sleiv.

Form runde boller med hendene (bruk resten av melet til utbakingen) og sett dem i papirformer (se tips). Pensle bollene med sammenpisket egg. Stek bollene midt i ovnen ved 225 i 8-10 min.

Tips

Vær forberedt på at deigen er litt klissete. Jeg pleier ikke å kunne kna deigen på bakebordet. Ha i stedet mel på hendene og ta en passe stor klump deig direkte fra bakebollen, som du så forsiktig ruller til en bolle. Prøv å unngå å tilsette mer mel, - da blir bollene fort tunge i konsistensen.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

28 kommentarer

Hei.

Hvor mange boller får du av denne opskr.? Store muffinsformer?

Mvh

Ann Helen

Som svar på av Ann Helen Borlaug (ikke bekreftet)

Oppskriften gir 15 stk. De er laget i vanlige muffinsformer, så de er ikke så kjempestore.

Jeg prøvde oppskriften med Toro sin lyse glutenfrie melblanding og sukrin i stedenfor vanlig sukker. Brukte dessuten Helios sitt bakepulver. Fikk 12 boller i vanlige muffinsformer. Hadde det vært mulig å laste opp bilde, skulle dere fått sett de! Nam, nam!

Så bra, takk for tilbakemeldingen:-) PS: Du kan alltids laste opp bilde på facebooksiden til Det søte liv eller på Instagram og hashtagge #detsøteliv. Gøy for meg å se bilde av kakeoppskrifter dere tester ut!

Lagde boller etter den oppskriften i stad. De smakte dritt.. Skjønner ikke hva jeg gjorde galt, fulgte oppskriften helt. De smakte dritt!!

Så rart, mine ble gode! Du har ikke tilfeldigvis glemt sukker? Det gjorde jeg i en annen oppskrift en gang, og det var ikke godt.. Jeg byttet ut rosiner i disse med grovhakket kokesjokolade. Naaaam!

Yupp Emilie. de smakte ikke godt. Tror du må sjekke oppskrifta en gang til, om den er riktig.

Hei! Nå står mine boller i ovnen og jeg gleder meg til å smake! :) flott at du deler oppskriften din med andre :)
Jeg gjorde en liten vri og hadde i litt vaniljesukker også har jeg et vaniljekrem øye i midten. Så skal vi se om det blir skoleboller av det! :)

Så ikke tipset før bollene er ovnen! håper på det beste
Lagde til kanelsnurrer istedet for boller, så å ha den på benken var nok nødvendig :(
Den var god å jobbe med, og ser foreløpig bra ut!

Disse var helt fantastiske! Fulgte oppskriften etter punkt og prikke. Endelig gode fastelavnsboller uten gjær! Tusen takk :)

Driver å lager disse nå! Lurer på om de skal heve, men setter detail heving så får vi se om det er noe gangn i det x)

Disse bollene er en skam for bakefaget. Faktisk, en skam for menneskeheten. Verste jeg har smakt

Ble gode på smak og veldig luftige. Men var ikke akkurat boller.. ble litt mer muffins. Men de spises nok fort opp å blir nok å prøve oppskriften seinere også

Lignet mer muffins, men smakte godt. Byttet ut rosiner med kokesjokolade. Vet ikke hva vi gjorde galt når det kommer til deigen. Hvordan får vi det til å ligne mer på boller? Takk for svar:)

Var helt grei smak. Det smaker ikke boller, men muffins. Jeg syns det smakte bakepulver, kanskje man kan ha litt mindre av det.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift