Hasteboller

Hasteboller

15.10.2004
Hasteboller

Ingredienser

100 g smør
1 dl sukker
1 egg
1 ts kardemomme
5 dl hvetemel
3 ts bakepulver
2 dl melk
1 dl rosiner

Pensling:
1 egg

Pynt:
papirformer

Fremgangsmåte

Smelt smøret og avkjøl noe. Ha smøret i en bakebolle. Rør i sukkeret og sammenpisket egg. Ha deretter i kardemomme og bakepulveret og bland godt (bruk gjerne stålvisp til dette). Bland så i melk og rosiner. Ha til slutt i mesteparten av hvetemelet og bland deigen godt sammen med en sleiv.

Form runde boller med hendene (bruk resten av melet til utbakingen) og sett dem i papirformer (se tips). Pensle bollene med sammenpisket egg. Stek bollene midt i ovnen ved 225 i 8-10 min.

Tips

Vær forberedt på at deigen er litt klissete. Jeg pleier ikke å kunne kna deigen på bakebordet. Ha i stedet mel på hendene og ta en passe stor klump deig direkte fra bakebollen, som du så forsiktig ruller til en bolle. Prøv å unngå å tilsette mer mel, - da blir bollene fort tunge i konsistensen.

15.10.2004
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

27 kommentarer

Hei.

Hvor mange boller får du av denne opskr.? Store muffinsformer?

Mvh

Ann Helen

Oppskriften gir 15 stk. De er laget i vanlige muffinsformer, så de er ikke så kjempestore.

Jeg prøvde oppskriften med Toro sin lyse glutenfrie melblanding og sukrin i stedenfor vanlig sukker. Brukte dessuten Helios sitt bakepulver. Fikk 12 boller i vanlige muffinsformer. Hadde det vært mulig å laste opp bilde, skulle dere fått sett de! Nam, nam!

Så bra, takk for tilbakemeldingen:-) PS: Du kan alltids laste opp bilde på facebooksiden til Det søte liv eller på Instagram og hashtagge #detsøteliv. Gøy for meg å se bilde av kakeoppskrifter dere tester ut!

Hvor mye sukrin hadde du i da? Brukte du vanlig sukrin eller sukrin gold?:)

Må man ha papirformer? Hvorfor?

Mest for at bollene holder fasongen litt bedre da, Nina:)

Lagde boller etter den oppskriften i stad. De smakte dritt.. Skjønner ikke hva jeg gjorde galt, fulgte oppskriften helt. De smakte dritt!!

Så rart, mine ble gode! Du har ikke tilfeldigvis glemt sukker? Det gjorde jeg i en annen oppskrift en gang, og det var ikke godt.. Jeg byttet ut rosiner i disse med grovhakket kokesjokolade. Naaaam!

Yupp Emilie. de smakte ikke godt. Tror du må sjekke oppskrifta en gang til, om den er riktig.

Hei! Nå står mine boller i ovnen og jeg gleder meg til å smake! :) flott at du deler oppskriften din med andre :)
Jeg gjorde en liten vri og hadde i litt vaniljesukker også har jeg et vaniljekrem øye i midten. Så skal vi se om det blir skoleboller av det! :)

Kjempe gode!!!
Omnomnom!!

vår så ut som et helvete

Var våre også for å si det sånn! det tipset om at den ble klissete burde virkelig stått på toppen! ahahah
vi fikk oss en god latter i allefall!

Så ikke tipset før bollene er ovnen! håper på det beste
Lagde til kanelsnurrer istedet for boller, så å ha den på benken var nok nødvendig :(
Den var god å jobbe med, og ser foreløpig bra ut!

Disse var helt fantastiske! Fulgte oppskriften etter punkt og prikke. Endelig gode fastelavnsboller uten gjær! Tusen takk :)

Åå, jeg skulle gjerne hatt en bolleoppskrift uten bådegjær og egg. Veit du om noen vei utenom det?

Driver å lager disse nå! Lurer på om de skal heve, men setter detail heving så får vi se om det er noe gangn i det x)

Disse bollene er en skam for bakefaget. Faktisk, en skam for menneskeheten. Verste jeg har smakt

Ble luftinge og gode. hastet meg med å lage dem. tror jeg brukte 15-20min!
Fornøyd :)

Dette ble en KATASTROFE!

de be veldig gode å raske

mvh Jonathan 10 år

Mine ble mer som kjeks enn boller :/ hvorfor?

Gode smakte som vafler

Ble gode på smak og veldig luftige. Men var ikke akkurat boller.. ble litt mer muffins. Men de spises nok fort opp å blir nok å prøve oppskriften seinere også

Kan man kutte ut rosiner?

Lignet mer muffins, men smakte godt. Byttet ut rosiner med kokesjokolade. Vet ikke hva vi gjorde galt når det kommer til deigen. Hvordan får vi det til å ligne mer på boller? Takk for svar:)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter