Hasteboller

15.10.2004
Hasteboller

Ingredienser

100 g smør
1 dl sukker
1 egg
1 ts kardemomme
5 dl hvetemel
3 ts bakepulver
2 dl melk
1 dl rosiner

Pensling:
1 egg

Pynt:
papirformer

Fremgangsmåte

Smelt smøret og avkjøl noe. Ha smøret i en bakebolle. Rør i sukkeret og sammenpisket egg. Ha deretter i kardemomme og bakepulveret og bland godt (bruk gjerne stålvisp til dette). Bland så i melk og rosiner. Ha til slutt i mesteparten av hvetemelet og bland deigen godt sammen med en sleiv.

Form runde boller med hendene (bruk resten av melet til utbakingen) og sett dem i papirformer (se tips). Pensle bollene med sammenpisket egg. Stek bollene midt i ovnen ved 225 i 8-10 min.

Tips

Vær forberedt på at deigen er litt klissete. Jeg pleier ikke å kunne kna deigen på bakebordet. Ha i stedet mel på hendene og ta en passe stor klump deig direkte fra bakebollen, som du så forsiktig ruller til en bolle. Prøv å unngå å tilsette mer mel, - da blir bollene fort tunge i konsistensen.

15.10.2004
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

24 kommentarer

Hei.

Hvor mange boller får du av denne opskr.? Store muffinsformer?

Mvh

Ann Helen

Oppskriften gir 15 stk. De er laget i vanlige muffinsformer, så de er ikke så kjempestore.

Jeg prøvde oppskriften med Toro sin lyse glutenfrie melblanding og sukrin i stedenfor vanlig sukker. Brukte dessuten Helios sitt bakepulver. Fikk 12 boller i vanlige muffinsformer. Hadde det vært mulig å laste opp bilde, skulle dere fått sett de! Nam, nam!

Så bra, takk for tilbakemeldingen:-) PS: Du kan alltids laste opp bilde på facebooksiden til Det søte liv eller på Instagram og hashtagge #detsøteliv. Gøy for meg å se bilde av kakeoppskrifter dere tester ut!

Må man ha papirformer? Hvorfor?

Mest for at bollene holder fasongen litt bedre da, Nina:)

Lagde boller etter den oppskriften i stad. De smakte dritt.. Skjønner ikke hva jeg gjorde galt, fulgte oppskriften helt. De smakte dritt!!

Så rart, mine ble gode! Du har ikke tilfeldigvis glemt sukker? Det gjorde jeg i en annen oppskrift en gang, og det var ikke godt.. Jeg byttet ut rosiner i disse med grovhakket kokesjokolade. Naaaam!

Yupp Emilie. de smakte ikke godt. Tror du må sjekke oppskrifta en gang til, om den er riktig.

Hei! Nå står mine boller i ovnen og jeg gleder meg til å smake! :) flott at du deler oppskriften din med andre :)
Jeg gjorde en liten vri og hadde i litt vaniljesukker også har jeg et vaniljekrem øye i midten. Så skal vi se om det blir skoleboller av det! :)

Kjempe gode!!!
Omnomnom!!

vår så ut som et helvete

Var våre også for å si det sånn! det tipset om at den ble klissete burde virkelig stått på toppen! ahahah
vi fikk oss en god latter i allefall!

Så ikke tipset før bollene er ovnen! håper på det beste
Lagde til kanelsnurrer istedet for boller, så å ha den på benken var nok nødvendig :(
Den var god å jobbe med, og ser foreløpig bra ut!

Disse var helt fantastiske! Fulgte oppskriften etter punkt og prikke. Endelig gode fastelavnsboller uten gjær! Tusen takk :)

Åå, jeg skulle gjerne hatt en bolleoppskrift uten bådegjær og egg. Veit du om noen vei utenom det?

Driver å lager disse nå! Lurer på om de skal heve, men setter detail heving så får vi se om det er noe gangn i det x)

Disse bollene er en skam for bakefaget. Faktisk, en skam for menneskeheten. Verste jeg har smakt

Ble luftinge og gode. hastet meg med å lage dem. tror jeg brukte 15-20min!
Fornøyd :)

Dette ble en KATASTROFE!

de be veldig gode å raske

mvh Jonathan 10 år

Mine ble mer som kjeks enn boller :/ hvorfor?

Gode smakte som vafler

Ble gode på smak og veldig luftige. Men var ikke akkurat boller.. ble litt mer muffins. Men de spises nok fort opp å blir nok å prøve oppskriften seinere også

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet