Havre- og sjokoladekjeks

Havre- og sjokoladekjeks

09.07.2009
Havre- og sjokoladekjeks

Ingredienser

100 g smør
1,5 dl sukker
1 stort egg
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
2,5 dl hvetemel
2 dl havregryn (små, lettkokte)
100 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn egget. Rør i vaniljesukker, bakepulver og hvetemel til en jevn deig. Bland så inn havregryn og til slutt hakket sjokolade.

Lag små kuler av deigen og sett dem på bakepapirdekkede stekeplater med litt avstand imellom (det skal bli ca 35 stk kuler av deigen).

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca 10 min. Avkjøles på rist.

Tips

Oppbevar kakene i tettsluttet kakeboks.

Se også oppskrift på "Havre & Masse godt-cookies", "Havrecookies med sjokolade", "Havremakroner med sjokolade" og "Havrekaker med rosiner og sjokolade".

09.07.2009
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

22 kommentarer

Hei! jeg lurer på om det er mulig å lage disse kjeksene ved å begynne med smør og egg for så å helle resten sammen oppi? jeg tenker å ha de tørre ingrediensene i krukker og gi de i julegaver, slik at alt de trenger å gjøre er å ha ett egg og smør oppi hvis du forstår? :)
Mvh Malin.

Det går fint, Malin! Flott julegaveide:-)

Lagde disse idag, og ble kjempefine! Skal nok bruke denne oppskriften flere ganger =)

Så bra! Takk for tilbakemeldingen:)

Tillsatte litt appelsinskall og brukte mørk sjokolade. Det ble nydelig!

Hei :)
Takk for oppskrift! Hva slags smør bruker du? Jeg har prøvd med melange, men da bobler det opp når kjeksene stekes, er det riktig? :)

Byttet ut litt av melet med mandelmel og brukte litt ekstra havregryn, nydelige og saftige kjeks! Godt likt i heimen :)

Hvor lenge holder disse i kakeboks? skal de stå i kjøleskap/romtemp?
setter pris på om du kan svare meg på tina_92_10@hotmail.com

Lagde dem nø. De var så lett å lage og knall gode!!! Blir fort spist opp her i huset!!

Hvor mange blir det?

De her er vanvittig gode! :D Har bakt dem flere ganger nå. Pleier å kjøpe sånne sjokokuler som er for å bruke i bakevarer. Da slipper jeg smuler over alt og masse kliss. Varierer litt mellom mørk og lys sjokolade alt etter hva jeg har lyst på. Knallgodt! :D Lurer på å prøve å putte inni noe nøtter også for å se hvordan det blir.

Kan de fryses?

Super gode kjeks! Anbefales på det sterkeste :)

Nydelige kjeks-tusen takk!! Jeg tok oppi en skje med peanøttsmør, stor suksess hos barna!

Kjempegode!! Bakte disse igår, er allerede spist opp.
Frøkna på 2 år elsket disse, ble skikkelig fornermet når kakefatet var tomt.. :)

Skal bake nå dette er den beste bakeoppskriften ever

Min deig/røre ble helt smuldreteog rar, skal den være slik? Fikk til å lage kuler men de ble veldig tørre og endrer ikke form i ovnen.. Har fulgt oppskriften så syns det var litt rart.

Disse er skikkelig gode, jeg lager dem hele tiden og de går ned på høykant!
Jeg bytter ut sukker med kokossukker og hvetemel med speltmel, bare for å gi meg littegranne bedre samvittighet når jeg sluker et helt brett... Litt hakkede hasselnøtter passet også godt i.
Mine flater seg ikke under steking, så flater de litt med en våt spiseskje midtveis mot slutten av steketiden.

Men så lurer jeg på hvor lenge den rå deigen kan holde seg i kjøleskap? Kanskje ikke så lenge pga egg?

Disse var fantastisk gode!! Tusen takk for oppskriften:)

Disse var veldig gode, jeg lagde de ganske store og byttet ut halve sjokoladen med rosiner. Kommer absolutt til å lage igjen:)

Har laget disse mange ganger og synes de er helt fantastisk gode! En "go to" oppskrift når jeg har et skikkelig søtsug!

veldig gode kjeks :) hadde i ca 100 gr tørkede tranebær i tillegg, ble knall gode <3

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter