Havrekake med kanel

Havrekake med kanel
Ingredienser

50 g smør
4 dl hvetemel
1,5 dl sukker
2 ts bakepulver
1,5 dl melk
1 egg

Fyll:
50 g smør
1 dl store havregryn
1 dl sukker
1 ts kanel

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Bland mel, sukker og bakepulver i en bakebolle. Tilsett melk, sammenpisket egg og det avkjølte smøret. Rør deigen raskt sammen.

Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Smelt smøret til fyllet. Rør i havregryn, sukker og kanel. Klikk fyllet oppå kaken ved hjelp av to spiseskjeer. Rør litt, slik at omtrent halvparten av fyllet blandes med deigen.

Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i 40 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Tips

"Havrekake med kanel" er holdbar innpakket i plast og er også kjempefin å fryse.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift