Hillekake

Hillekake

17.11.2004


"Hillekake" er en enkel og god formkake som jeg lager ofte. Kaken inneholder hasselnøtter, rosiner og sjokolade.

En veldig god hverdagskake som holder seg myk lenge!

Hillekake

Ingredienser

150 g smør
125 g sukker
3 egg
125 g hvetemel
1 ts bakepulver
0,5 dl hasselnøtter
1 dl rosiner
50 g lys kokesjokolade

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen. Bland hakkede nøtter, hakket sjokolade og rosiner med det tørre. Rør dette inn i smørkremen til du får en jevn deig.

Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180 i ca 40 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Tips

Kaken kan oppbevares innpakket i plast i kjøleskapet eller i romtemperatur. Kaken er også kjempefin å fryse.

17.11.2004
Kakekategori: 
Sesong: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter