Himmelsk lapskaus med råkrem

Himmelsk lapskaus er en frisk og deilig fruktsalat!

Frukten blandes med en sukkerlake, som gjerne kan tilsettes litt honning og en skvett likør hvis du liker det.

Nøtter og rosiner gir deilig crunch og smak.

 

 

Råkrem er nydelig å servere sammen med fruktsalaten!

 

 

Oppskriften passer til 6 porsjoner. 
 

Ingredienser:

♥ 1 ananas
♥ 2 appelsiner
♥ 2 epler
♥ 2 pærer
♥ 2 kiwi
♥ 200 g blå druer
♥ 200 g grønne druer
♥ 2 bananer
♥ 1 granateple
♥ 100 g rosiner
♥ 100 g valnøtter

Søt lake: 
♥ 2 dl vann
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ss honning (kan sløyfes)
♥ 3 ss Cointreau (kan sløyfes)

Råkrem:
♥ 1 egg
♥ 1 dl sukker
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 ts vaniljesukker


Fremgangsmåte: 

Søt lake: 

Start gjerne med å lage klar den søte laken siden den skal avkjøles før du blander den med frukten.

Kok opp vann og sukker slik at sukkeret løser seg opp. Rør inn honning og likør hvis du liker det.

Avkjøl sukkerlaken til den er kald.

 

 

Fruktsalat: 

Fyll opp en stor serveringsbolle med frukt oppdelt i biter.

Jeg er veldig glad i fersk ananas, så det må alltid med.
 


Kiwi finnes i både grønn og gul variant, og inneholder masse C-vitaminer.

 

 

 

Druer, appelsin, epler og pærer - bruk det du har! 

 

 

Banan gir søt og god smak på fruktsalaten, og granateplekjerner gir vakker farge og litt crunch. 

 

 

Bland inn rosiner og hakkede nøtter.

 

 

Hell over den avkjølte sukkerlaken. La fruktsalaten stå i kjøleskapet frem til servering.

 


Råkrem:

Til råkremen piskes egg og sukker til en lys og tykk eggedosis. Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem i en annen skål.

 

 

Vend den piskede fløtekremen sammen med eggedosisen.

 

 

Sett råkremen i kjøleskapet frem til den skal serveres sammen med fruktsalaten.

 

 

Både fruktsalaten og råkremen bør altså stå i kjøleskapet helt frem til servering. 

 

 

Så sunt og deilig! 

 

 

Himmelsk lapskaus er nydelig i seg selv, men blir enda bedre servert med råkrem. 

 

 

Tips: 

♥ Mengdeangivelsene i oppskriften er kun veiledende, så her står du fritt til å tilsette det du måtte ha tilgjengelig av frukt.
 

 

♥ Fruktsalaten og råkremen smaker aller best samme dag. 

 

 

♥ I stedet for råkrem, kan du servere f. eks. pisket fløtekrem, vaniljesaus eller vaniljeis ved siden av fruktsalaten. Ønsker du at desserten skal være vegansk, kan du bruke kokoskrem eller annen variant av vegansk krem. 

 

 

Kos deg med nydelig og frisk

Himmelsk lapskaus med råkrem! 

Smile  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Himmelsk lapskaus med råkrem
Ingredienser

♥ 1 ananas
♥ 2 appelsiner
♥ 2 epler
♥ 2 pærer
♥ 2 kiwi
♥ 200 g blå druer
♥ 200 g grønne druer
♥ 2 bananer
♥ 1 granateple
♥ 100 g rosiner
♥ 100 g valnøtter

Søt lake: 
♥ 2 dl vann
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ss honning (kan sløyfes)
♥ 3 ss Cointreau (kan sløyfes)

Råkrem:
♥ 1 egg
♥ 1 dl sukker
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Søt lake: 
Start gjerne med å lage klar den søte laken siden den skal avkjøles før du blander den med frukten. Kok opp vann og sukker slik at sukkeret løser seg opp. Rør inn honning og likør hvis du liker det. Avkjøl sukkerlaken til den er kald.

Fruktsalat: 
Fyll opp en stor serveringsbolle med frukt oppdelt i biter. Bland inn rosiner og hakkede nøtter. Hell over den avkjølte sukkerlaken. La fruktsalaten stå i kjøleskapet frem til servering.

Råkrem:
Til råkremen piskes egg og sukker til en lys og tykk eggedosis. Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem i en annen skål. Vend den piskede fløtekremen sammen med eggedosisen. Sett råkremen i kjøleskapet frem til den skal serveres sammen med fruktsalaten.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift