Himmelsk marsipanterte med bær

Himmelsk marsipanterte med bær
Ingredienser

Marsipanbunn:
200 g ekte marsipan (se tips)
1 eggehvite
80 g sukker

Pynt:
100 g kokesjokolade
1 dl jordbærsyltetøy
2 dl kremfløte
250 g friske bær
høvlet kokesjokolade
melisdryss

Fremgangsmåte

Riv marsipanen på rivjern. Bland med eggehvite og sukker til en jevn masse. (Det enkleste er å ha ingrediensene i en food processor med hakkekniv og kjøre på full hastighet til deigen er jevn.)

Tegn to lenger på ca 10x25 cm med blyant på bakepapir. Fordel marsipanmassen i lengdene enten ved å bruke en kakesprøyte (blir penest) eller ved å smøre massen utover med en smørekniv.

Stek marsipanlengdene midt i ovnen ved 180°C i ca 12 min. Avkjøl helt på platen. Ta marsipanplatene deretter forsiktig av bakepapiret.

Smelt kokesjokoladen og smør sjokoladen på baksiden av de avkjølte bunnene. Sett i kjøleskapet i 30 min, til sjokoladen har stivnet. (Marsipanbunnene kan oppbevares i flere dager i kjøleskapet, jfr tips. Pakk de inn i plast etter at sjokoladen har stivnet.)

Del hver lengde i 6 stykker. Før servering has et stykke på serveringsasjetten. Smør over jordbærsyltetøy. Dekk med pisket krem, friske bær og dryss over høvlet sjokolade. Sikt eventuelt over litt melis til slutt. Server!

Tips

Det er veldig viktig at du bruker Ekte marsipan (lilla rull fra Odense). Ekte marsipan har mye høyere mandelinnhold enn hvit figurmarsipan (rød rull fra Odense). Det er bare Ekte marsipan som egner seg til steking.

Marsipanbunnene kan laget i god tid i forveien og oppbevares i kjøleskapet innpakket i plast. Bunnene kan også fryses. Kaken bør derimot ikke stå så lenge før de serveres etter at de er pyntet med krem og bær.

Hvis du vil lage en rund kake, tegner du en rund sirkel (24-26 cm i diameter) på bakepapir. Sprøyt eller smør marsipanmassen utover. Stek ved 180°C i 15-20 min. Avkjøl kaken helt på platen. Dra forsiktig av bakepapiret og ha marsipanbunnen på et kakefat. Pynt som angitt.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift