Himmelsk rabarbrapai

Søk ikke utenfor. Himmelen er inni deg.

(Mary Lou Cook)

Himmelsk rabarbrapai er en alldeles nydelig sommerkake med friskt fyll av rabarbra og crème fraîche. Kaken er dekket med et dekorativt marengslokk som gir deilig søtsmak til det syrlige fyllet og et vakkert utseende på kaken. 

Himmelsk rabarbrapai
Ingredienser

Paideig:
125 g smør
250 g hvetemel
30 g sukker
2 eggeplommer
2 ss kaldt vann

Fyll:
350 g rabarbra (skrelt og renset)
1 dl sukker
1 ss potetmel
3 dl crème fraîche
3 eggeplommer
3 ts vaniljesukker

Marengs:
3 eggehviter
2 dl sukker

Fremgangsmåte

Smuldre smøret i hvetemelet. Tilsett sukker. Ha så i eggeplommer og kaldt vann og kna deigen raskt sammen. Sett deigen kaldt i 30 min.

Kjevle ut deigen (se tips). Kle en smurt paiform (28 cm i diameter) med deigen. Prikk bunn og kanter godt med en gaffel. Stek paibunnen midt i ovnen ved 200°C i 10 min, til den er litt gylden. Ta den ut av ovnen og avkjøl litt. Slå ned varmen på ovnen til 170°C.

Skrell rabarbraen og del den opp i biter på 3-4 cm. Ha rabarbrabitene i paiformen. Bland sukkeret og potetmel og dryss dette over rabarbrabitene. Bland sammen crème fraîche, eggeplommer og vaniljesukker. Hell blandingen over rabarbraen i formen.

Til marengsen piskes eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under piskingen. Pisk videre til du får en tykk marengs. Ha marengsmassen i en kakesprøyte (se tips) og sprøyt ut marengsen på kaken i et gittermønster.

Stek kaken videre ved 170°C på midterste i ovnen i ca 45 min. Margenslokket skal bli lett gyllent. Avkjøl kaken til den er lunken før den serveres.

Tips

Bunnen er lett å kjevle ut mellom to stykker bakepapir eller plast. Da er det også lett å ha deigen over i formen uten at den går i stykker.

Bruk helst en kakesprøyte med nokså stor tut når du skal spøyte ut marengslokket. Har du ikke kakesprøyte, kan du også smøre marengsen jevnt over kaken i et tett lokk.

Himmelsk rabarbrapai smaker aller best nystekt og litt lunken. Spises gjerne sammen med litt vaniljeis.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift