Himmelsk rabarbrapai

Himmelsk rabarbrapai

01.07.2005
Himmelsk rabarbrapai

Ingredienser

Paideig:
125 g smør
250 g hvetemel
30 g sukker
2 eggeplommer
2 ss kaldt vann

Fyll:
350 g rabarbra (skrelt og renset)
1 dl sukker
1 ss potetmel
3 dl crème fraîche
3 eggeplommer
3 ts vaniljesukker

Marengs:
3 eggehviter
2 dl sukker

Fremgangsmåte

Smuldre smøret i hvetemelet. Tilsett sukker. Ha så i eggeplommer og kaldt vann og kna deigen raskt sammen. Sett deigen kaldt i 30 min.

Kjevle ut deigen (se tips). Kle en smurt paiform (28 cm i diameter) med deigen. Prikk bunn og kanter godt med en gaffel. Stek paibunnen midt i ovnen ved 200°C i 10 min, til den er litt gylden. Ta den ut av ovnen og avkjøl litt. Slå ned varmen på ovnen til 170°C.

Skrell rabarbraen og del den opp i biter på 3-4 cm. Ha rabarbrabitene i paiformen. Dryss over sukkeret og potetmel. Bland sammen crème fraîche, eggeplommer og vaniljesukker. Hell blandingen over rabarbraen i formen.

Til marengsen piskes eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under piskingen. Pisk videre til du får en tykk marengs. Ha marengsmassen i en kakesprøyte (se tips) og sprøyt ut marengsen på kaken i et gittermønster.

Stek kaken videre ved 170°C på midterste i ovnen i ca 45 min. Margenslokket skal bli lett gyllent. Avkjøl kaken til den er lunken før den serveres.

Tips

Bunnen er lett å kjevle ut mellom to stykker bakepapir eller plast. Da er det også lett å ha deigen over i formen uten at den går i stykker.

Bruk helst en kakesprøyte med nokså stor tut når du skal spøyte ut marengslokket (selges f.eks. av Tupperware). Har du ikke kakesprøyte, kan du også smøre marengsen jevnt over kaken i et tett lokk.

Får du litt marengs til overs, kan du for eksempel lage små "Pikekyss".

"Himmelsk rabarbrapai" smaker aller best nystekt og litt lunken. Spises gjerne sammen med litt vaniljeis.

01.07.2005
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter