Hummingbird Cake (i langpanne)

"Hummingbird Cake" (eller "Kolibrikake" på norsk) er en av de kjenteste kakene i Amerika.

Kaken er oppkalt etter fuglen "Hummingbird", som stort sett ernærer seg på nektar. Kaken er tilsvarende søt og "fruktig". Den er myk og saftig og har en fantastisk god smak av banan, ananas, kanel og valnøtter. Og selvfølgelig er det deilig kremostglasur på toppen! Oppskriften er gjort om til å passe til norske ingredienser og til stor langpanne. Anbefales!

Se også oppskrift på "Hummingbird Cake" som lages som rund festkake.

Hummingbird Cake (i langpanne)
Ingredienser

4 dl hvetemel
2,5 dl sukker
0,5 ts bakepulver
0,5 ts natron
1 ts kanel
2 egg
2 dl matolje
1 ts vaniljeessens
50 g valnøtter
1 liten boks ananas i biter
1 stor banan

Glasur:
100 g kremost
60 g smør
200 g melis
1 ts vaniljesukker

Pynt:
50 g valnøtter

Fremgangsmåte

Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle. Pisk sammen egg, olje og vaniljeessene og ha dette i det tørre. Rør forsiktig sammen (ikke rør for mye!). Tilsett hakkede valnøtter og hele boksen med ananas i biter (også all ananassaften). Rør om. Del bananen opp i tynne skiver og del hver skive i 4 biter. Ha bananbitene i deigen og bland alt forsiktig sammen.

Fordel deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 25-30 min (sjekk med kakenål). Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Pisk sammen mykt smør og en del av melisen til smørkrem. Tilsett kremost og vaniljesukker og pisk til du får en luftig osteglasur. Bre glasuren over kaken. Strø over hakkede valnøtter og del kaken opp i passe store firkanter.

Tips

Tips til ingrediensene: 1 liten boks ananas tilsvarer 230 g hvorav 140 g ananas. 1 stor banan tilsvarer 150 g uten skall. Du kan godt bruke egg av størrelse M. Valnøttene i oppskriften kan byttes ut med pecannøtter.

"Hummingbird Cake" holder seg myk lenge i kjøleskapet og er kjempefin å fryse, også med osteglasur! La kakestykkene stå i kjøleskapet først til osteglasuren har festnet seg. Da unngår du glasursøl når du skal ha kakestykkene i fryseposer.

2 kommentarer

Hei!

Kan jeg droppe ananasen? må jeg forandre på noe i oppskriften da?

Deilig kake, men synes den ble litt lav i langpanne. Fungerer det å lage dobbel oppskrift?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift