Hvetekake

Hvetekake

27.11.2007

I min ungdom jobbet jeg i flere år på det som dengang var Oslos mest populære konditori. En jobb jeg elsket selvsagt, selv om det var travelt! Ved juletider kunne det likevel bli i overkant hektisk, med utålmodige kunder i kø langt ut på gaten. I brødhyllen stod det nystekt Julekake, Vørterkake og Hvetekake på rad og rekke. Det som forsvant først var alltid Hvetekake.

Denne kjempegode oppskriften gir 2 stk.

Hvetekake

Ingredienser

125 g smør
5 dl melk
50 g gjær
2 egg
125 g sukker
2 ts kardemomme
ca 650 g hvetemel

Pensling:
1 egg

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Bland med melk og varm opp blandingen til den er lunken. Løs opp gjæren i væsken. Tilsett sammenpiskede egg, sukker og kardemomme. Elt deretter inn hvetemel til deigen er blank og smidig. Hev deigen på et lunt sted i ca 40 min.

Ta deigen opp og del den i to. Elt hver del til runde kaker. Legg dem på bakepapirdekkede stekeplater. La kakene etterheve i ca 20-30 min. Pensle over med sammenpisket egg (se tips).

Stek kakene nederst i ovnen ved 175°C i 35-40 min, til de er gjennomstekte. Avkjøl kakene på rist.

Tips

Skal du bruke egg til pensling av kakene, kan du ta av omtrent halvparten og bruke resten i deigen.

"Hvetekake" egner seg godt til frysing.

27.11.2007
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

14 kommentarer

Jeg reagerer på at historien til denne hvetekaken er slettet. Det er hyggelig at du legger den til din side men ikke gjør oppskriften til din. God Jul med vennlig hilsen anne

Mulig jeg tar feil men det står vel øverst på siden hennes om at hun har samlet på oppskrifter hele livet,vel det betyr da at hun har samlet på alle mulige oppskrifter som hun synes er verdt å ta vare på.....ingen som sier at den er hennes.Kan ikke se at hun har gjort krav på den....vær heller glad for at hun legger ut oppskriften på sin side....om den er din da. God jul til deg når den kommer.....Eric

Denne oppskriften pleide å ha med en historie fra hun som hadde delt den om hvordan den (såvidt jeg husker fra å ha sett på denne flere ganger gjennom årene) pleide å bli brukt i et bakeri i Oslo osv der hvetekakene alltid forsvant først av julekake, vørterkake og hvetekake. Deler av den historien kommer fremdeles opp i forhåndsvisningen om jeg googler det søte liv hvetekake f.eks. Skjønner det er irriterende at den historien har blitt slettet og at bare oppskriften står igjen.

Bruker denne som utgangspunkt for min hvetekake, men jeg reduserer sukkeret betraktelig. Blir jo ikke jul uten hvetekake :)

A

Hei, innledningstekst til de eldre oppskriftene kom ikke med på bloggsiden da jeg gjorde om nettsiden til blogg i 2013, men de står fortsatt på frontsiden. Jeg kopierer dem inn litt etter litt, samtidig som jeg også oppdaterer bilder. Ingen tekst er slettet, derfor ser du den ved googling. Nå har jeg limt teksten inn på bloggsiden på denne oppskriften. Teksten er min, og historien er fra den tiden jeg jobbet hos Møllhausen konditori :-)

Brukte litt sammalt hvete i kakene. Fikk en litt annen struktur, Ble fantastiske.

Høres spennende ut! Må testes :)

Måtte ha mye mer mel enn angitt. Ble kun "røre" med 650 g mel. Ble god til slutt

Det er feil i oppskriften! Må bruke mye mindre melk enn det står i oppgitt.., det ble en veldig løs deig! Anbefaler å bruke mye mindre...!!!

Juster med mer hvetemel til du får passe deig. Jeg skal testbake om igjen og sjekke om det har blitt feil i oppskriften.

Brukes det varmeluft eller overvarme, undervarme etc. Første gang jeg prøver så vil gjøre det best mulig.

Jeg steker på vanlig over- og undervarme.

Hvetekakedeigen ble bra med litt mer mel i. Topp kakeMvh May-Lena

Hyggelig å høre! Ja, flere skriver at det trengs litt mer mel, så jeg skal testbake en gang til og sjekke om det trengs justering.

Hei!
Hvor mye mel har dere andre brukt??

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter