Hvetekake

Hvetekake

27.11.2007
Hvetekake

Ingredienser

125 g smør
5 dl melk
50 g gjær
2 egg
125 g sukker
2 ts kardemomme
ca 650 g hvetemel

Pensling:
1 egg

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Bland med melk og varm opp blandingen til den er lunken. Løs opp gjæren i væsken. Tilsett sammenpiskede egg, sukker og kardemomme. Elt deretter inn hvetemel til deigen er blank og smidig. Hev deigen på et lunt sted i ca 40 min.

Ta deigen opp og del den i to. Elt hver del til runde kaker. Legg dem på bakepapirdekkede stekeplater. La kakene etterheve i ca 20-30 min. Pensle over med sammenpisket egg (se tips).

Stek kakene nederst i ovnen ved 175°C i 35-40 min, til de er gjennomstekte. Avkjøl kakene på rist.

Tips

Skal du bruke egg til pensling av kakene, kan du ta av omtrent halvparten og bruke resten i deigen.

"Hvetekake" egner seg godt til frysing.

27.11.2007
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

7 kommentarer

Jeg reagerer på at historien til denne hvetekaken er slettet. Det er hyggelig at du legger den til din side men ikke gjør oppskriften til din. God Jul med vennlig hilsen anne

Mulig jeg tar feil men det står vel øverst på siden hennes om at hun har samlet på oppskrifter hele livet,vel det betyr da at hun har samlet på alle mulige oppskrifter som hun synes er verdt å ta vare på.....ingen som sier at den er hennes.Kan ikke se at hun har gjort krav på den....vær heller glad for at hun legger ut oppskriften på sin side....om den er din da. God jul til deg når den kommer.....Eric

Brukte litt sammalt hvete i kakene. Fikk en litt annen struktur, Ble fantastiske.

Måtte ha mye mer mel enn angitt. Ble kun "røre" med 650 g mel. Ble god til slutt

Det er feil i oppskriften! Må bruke mye mindre melk enn det står i oppgitt.., det ble en veldig løs deig! Anbefaler å bruke mye mindre...!!!

Brukes det varmeluft eller overvarme, undervarme etc. Første gang jeg prøver så vil gjøre det best mulig.

Hvetekakedeigen ble bra med litt mer mel i. Topp kakeMvh May-Lena

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter