
50 g gjær
100 g smør
3,5 dl melk
1 dl sukker
1 ts kardemomme
0,5 ts hornsalt
ca 600 g hvetemel
Pensling:
1 egg + litt melk
Pynt:
rosiner
Smuldre opp gjæren i en bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret og varm opp blandingen til den er lunken (37°C). Ha litt av smørmelken i bakebollen og løs opp gjæren i dette. Tilsett resten av smørmelken, sukker, hornsalt og kardemomme. Begynn så å blande i det meste av melet til en jevn deig. La deigen heve tildekket i ca 40 min.
Ha deigen på bakebordet sammen med resten av melet og kna deigen smidig. Del deigen i 20 emner. Trill hvert emne ut til lengder. Slå en knute på hver lengde og form til larver. Sett bollene på bakepapirdekkede stekeplater. La bollene heve seg luftige, ca 40 min.
Stikk rosiner i den ene enden for å lage øyne på larvene. Pensle over bollene med egg som er pisket lett sammen med en skvett melk.
Stek bollene på nederste rille i ovnen ved 230°C i 10 min.
"Hvetelarver" er fine å fryse!
Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 4344 oppskrifter! Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Jeg deler jevnlig ut flotte giveaways, så det lønner seg å følge med! Det søte liv har 320.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Kos deg med bakingen og smakingen!
lig hilsen Kristine
Brukere online: 879
Brukere i dag: 5426
Brukere siste 7 dager: 142381
© 2004 - 2021: Det søte liv. Med alle rettigheter.
Skriv ny kommentar