Hvit kladdkake med rabarbra

Hvit kladdkake med rabarbra

08.06.2019

 

Dette er en veldig lettlaget og sommerlig kladdkake!

Den syrlige smaken av rabarbra er nydelig sammen med den søte kaken som innholder hvit sjokolade. 

 

 

Server med pisket fløtekrem eller vaniljeis.

 

 

Skikkelig yummy! 

 

Ingredienser:

♥ 100 g smør
♥ 100 g hvit sjokolade
♥ 2 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 3 dl hvetemel

Pynt:
♥ 250 g rabarbra (renset)
♥ 2 ss sukker

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt, hvit sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret.

Pisk raskt eggene sammen med sukker og vaniljesukker (du trenger ikke å piske eggedosis). 

Bland inn det hvite sjokoladesmøret. Bland deretter inn hvetemelet.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Rens rabarbra og skjær i stenger.

 

 

Bland stengene med sukker.

 

 

Legg stengene i en krans oppå deigen.

 

 

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 25-30 minutter (se tips).

 

 

Så fin kake!  Heart

 

 

Avkjøl kaken før du serverer den, da blir kaken fastere og lettere å skjære i pene kakestykker.

 

 

Server kaken gjerne med en klatt pisket krem eller vaniljeis.

 

 

I tilfelle du lurer på hva som står på koppen min...

 

 

 Grin  

 

Tips:

♥ Det er riktig at det ikke er bakepulver i denne deigen. Det er meningen at en kladdkake skal bli lav, kompakt og litt deigete i midten. Derfor er det viktig at du ikke pisker eggene til eggedosis og at du ikke steker kaken for lenge. Den skal være litt rå i midten, men ikke så lite stekt at den er løs. 

♥ Jeg synes det blir vakkert med rabarbrastengene lagt i en krans oppå kaken, men det går like fint å dele rabarbraen i skiver eller terninger og legge oppå deigen.

♥ Jeg liker å avkjøle kaken i formen over natten, men det holder å sette den i kjøleskapet i noen timer. Da blir kaken fastere og lettere å få ut av formen uten at den går i stykker. 

♥ Denne kladdkaken med rabarbra holder seg god i flere dager. Pakk kaken inn i plast så den ikke blir tørr. Den er også fin å fryse. 

 

 

Kjekt med kladdkaker som er så enkle å lage!  Smile  

 

 

Test denne gode rabarbrakaken, du også. Kanskje allerede denne pinsehelgen? 

 

 

Mmmmm, så enkelt og så godt!  

 

 

   Yum       Yum      Yum

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Hvit kladdkake med rabarbra

Ingredienser

♥ 100 g smør
♥ 100 g hvit sjokolade
♥ 2 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 3 dl hvetemel

Pynt:
♥ 250 g rabarbra (renset)
♥ 2 ss sukker

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt, hvit sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret.

Pisk raskt eggene sammen med sukker og vaniljesukker (du trenger ikke å piske eggedosis). 

Bland inn det hvite sjokoladesmøret. Bland deretter inn hvetemelet.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Rens rabarbra og skjær i stenger. Bland stengene med sukker.

Legg stengene i en krans oppå deigen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 25-30 minutter (se tips).

Avkjøl kaken før du serverer den, gjerne med en klatt pisket krem eller vaniljeis.

Tips

♥ Det er riktig at det ikke er bakepulver i denne deigen. Det er meningen at en kladdkake skal bli lav, kompakt og litt deigete i midten. Derfor er det viktig at du ikke pisker eggene til eggedosis og at du ikke steker kaken for lenge. Den skal være litt rå i midten, men ikke så lite stekt at den er løs. 

♥ Jeg synes det blir vakkert med rabarbrastengene lagt i en krans oppå kaken, men det går like fint å dele rabarbraen i skiver eller terninger og legge oppå deigen.

♥ Jeg liker å avkjøle kaken i formen over natten, men det holder å sette den i kjøleskapet i noen timer. Da blir kaken fastere og lettere å få ut av formen uten at den går i stykker. 

♥ Denne kladdkaken med rabarbra holder seg god i flere dager. Pakk kaken inn i plast så den ikke blir tørr. Den er også fin å fryse. 

08.06.2019
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter