Hvit kladdkake med sjokoladeglasur


Hei! 

Du er kanskje ikke spesielt opptatt av Valentinesdagen (ikke jeg heller) - men likevel skader det jo ikke med en liten blomst og en kake..  Grin 

Dette er en nydelig sjokoladekake som er kjempelett og rask å lage! 

 

 

Kladdkaker kjennetegnes av at deigen kan røres raskt sammen for hånd. Dessuten trenger kaken bare å å stekes i 15-20 minutter.

Jeg digger kladdkaker! Du finner alle mine kladdkaker samlet HER

Her har jeg laget en hvit kladdkake med hvit sjokolade, og så har jeg toppen den med sjokoladeglasur laget med mørk sjokolade. 

 

 

Bruk hjerteform hvis du vil Heart - eller en liten rund form (20 cm). 

 

 

NAM! 

Nydelig kake inni og utenpå! 

 

 

Ingredienser:

Hvit kladdkake: 
♥ 100 g smør
♥ 100 g hvit sjokolade
♥ 2 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 ts vaniljepasta
♥ 2 dl hvetemel

Sjokoladeglasur: 
♥ 1 dl kremfløte
♥ 200 g kokesjokolade

Pynt:
♥ sjokoladekuler eller annen kakepynt

 

Fremgangsmåte:

Hvit kladdkake:

Smelt smøret i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt, hvit sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Pisk egg, sukker og vanilje lett sammen. Rør inn det hvite sjokoladesmøret. Bland deretter inn hvetemelet. Rør raskt sammen til en glatt kakerøre. 

Ha deigen i en liten, rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen (eller bruk en hjerteform i omtrent samme størrelse).

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca. 15 minutter. Kaken skal ikke være helt gjennomstekt i midten. 

La kaken avkjøles i formen og bli helt kald (sett kaken i kjøleskapet i et par timer eller en times tid i fryseren).


Sjokoladeglasur: 

Til sjokoladeglasuren varmes kremfløten i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen sakte smelte i den varme fløten på svak varme. Når sjokoladen har smeltet helt, røres glasuren er jevn og glatt.

Ta kaken ut av kjøleskapet og fordel sjokoladeglasuren over kaken. Sett kaken tilbake i kjøleskapet og la den stå der til dagen etter.

 

 

Dagen etter vil både kake og glasur ha stivnet og det er lett å løsne kaken fra formen og dra av bakepapiret fra undersiden av kaken.

Legg kaken på et fat og pynt med sjokoladekuler, sjokoladehjerter eller annen kakepynt. 

 

 

Ekstra koselig med hjerteformet kake! 

 

 

 Heart  Yum  Heart  

 

 

Tips:

♥ Det er lurt å la kaken stå i kjøleskapet over natten før du tar den ut av formen siden kaken er såpass bløt. Dagen etter er det ikke noe problem å ta kaken ut av formen, selv om den har en klissete kjerne. 

♥ Kaken holder seg god i flere dager. Pakk den inn i plast så den ikke blir tørr og oppbevar den i kjøleskapet. Kaken kan imidlertid med fordel stå i romtemperatur en stund før servering, så den får den bløte konsistens i midten som kaken skal ha. 

♥ Kaken er fin å fryse, også med sjokoladeglasur. 

 

 

Det digge med kladdkaker er den litt bløte, "kladdete" kjernen i midten av kaken. 

 

 

YUM! 

 

Lettvint kake, som likevel blir så lekker! 

 

 

Ønsker deg en fin Valentinesdag og god helg! 

♥ 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Hvit kladdkake med sjokoladeglasur
Ingredienser

Hvit kladdkake:
♥ 100 g smør
♥ 100 g hvit sjokolade
♥ 2 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 ts vaniljepasta
♥ 2 dl hvetemel

Sjokoladeglasur:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 200 g kokesjokolade

Pynt:
♥ sjokoladekuler eller annen sjokoladepynt

Fremgangsmåte

Hvit kladdkake:
Smelt smøret i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt, hvit sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Pisk egg, sukker og vanilje lett sammen. Rør inn det hvite sjokoladesmøret. Bland deretter inn hvetemelet. Rør raskt sammen til en glatt kakerøre. 

Ha deigen i en liten, rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen (eller bruk en hjerteform i omtrent samme størrelse).

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca. 15 minutter. Kaken skal ikke være helt gjennomstekt i midten. 

La kaken avkjøles i formen og bli helt kald (sett kaken i kjøleskapet i et par timer eller en times tid i fryseren).

Sjokoladeglasur:
Til sjokoladeglasuren varmes kremfløten i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen sakte smelte i den varme fløten på svak varme. Når sjokoladen har smeltet helt, røres glasuren er jevn og glatt.

Ta kaken ut av kjøleskapet og fordel sjokoladeglasuren over kaken. Sett kaken tilbake i kjøleskapet og la den stå der til dagen etter.

Dagen etter vil både kake og glasur ha stivnet og det er lett å løsne kaken fra formen og dra av bakepapiret fra undersiden av kaken.

Legg kaken på et fat og pynt med sjokoladekuler, sjokoladehjerter eller annen kakepynt. 

Tips

♥ Det er lurt å la kaken stå i kjøleskapet over natten før du tar den ut av formen siden kaken er såpass bløt. Dagen etter er det ikke noe problem å ta kaken ut av formen, selv om den har en klissete kjerne. 

♥ Kaken holder seg god i flere dager. Pakk den inn i plast så den ikke blir tørr og oppbevar den i kjøleskapet. Kaken kan imidlertid med fordel stå i romtemperatur en stund før servering, så den får den bløte konsistens i midten som kaken skal ha. 

♥ Kaken er fin å fryse, også med sjokoladeglasur. 

3 kommentarer

Ser deilig ut! Hva slags sjokoladekuler brukte du, og hvor får jeg kjøpt de? :-)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift