Hyttevafler med tørrmelk

Hyttevafler er laget med tørrmelk, og passer derfor utmerket å lage på hytta eller andre steder hvor man ofte ikke har tilgang på fersk melk.

Oppskriften gir 10 myke og svært gode vaffelplater.

Hyttevafler med tørrmelk
Ingredienser

2 dl tørrmelk (f.eks. Viking helmelkspulver)
4 dl hvetemel
3 ss sukker
0,5 ts kardemomme
5 dl vann
2 egg
20 g smør

Servering:
syltetøy

Fremgangsmåte

Bland tørrmelk, hvetemel, sukker og kardemomme i en bolle. Tilsett vann og lett sammenpiskede egg. Pisk alt raskt sammen med en stålvisp, til du får en jevn og glatt røre. La deigen stå og svelle i 30 min. Smelt smøret og rør i.

Stek vaffelplater i vaffeljern på middels sterk varme. Bruk eventuelt litt ekstra smør til stekingen. Serveres nystekte!

Tips

"Hyttevafler" smaker kjempegodt nystekte sammen med syltetøy!

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift