Brukere online: 1989
Brukere i dag: 80515
Brukere siste 7 dager: 311164
I dag blir det en sunn oppskrift her på Det søte liv!
Fersk ingefær er av de eldste naturmedisinene som finnes, og er kjent for sin kraft til å bekjempe betennelsessykdommer og hjerte- og karsykdommer. Mest kjent er nok ingefær for å virke meget gunstig mot forkjølelse, enten det er forebyggende eller som behandling etter at du har blitt febervarm og ligger under dyna.
Sitron virker rensende og er stappfulle av vitamin C. Honning og varmt vann er også bra for kroppen.
Så er du forkjølet, er et krus med varm Ingefær- og sitronte definitivt en smart greie!
Jeg viser deg her to varianter av Ingefær- og sitronte: en med mild smak og en med skikkelig sterk smak, som røsker nokså bra i kroppen, men som til gjengjeld virkelig utnytter de gunstige effektene av ingefæren.
Ingredienser til 1 stor kopp:
♥ 2-3 cm skrelt ingefærrot
♥ 1 sitron
♥ 1 stor ts honning
♥ 3 dl kokende vann
Fremgangsmåte:
Som sagt kan du gjøre dette på to alternative måter:
Vil du ha middels sterk ingefærsmak, deler du den skrelte ingefæren opp i skiver. Ha skivene i koppen og hell over presset sitronsaft.
Hell over kokende vann og smak til med honning.
La teen stå og trekke i noen minutter, slik at ingefæren får avgitt litt smak, men ikke vent så lenge at teen begynner å bli kald.
Den andre måten egner seg kanskje best hvis du er forkjølet og ønsker å bruker Ingefær- og sitronteen som medisin.
Men så klart er den også egnet hvis man er frisk og rett og slett bare glad i sterk ingefærsmak....
I stedet for å dele ingefæren opp i skiver, river du den da grovt på et rivjern. Følg for øvrig samme fremgangsmåte som ovenfor.
Det at du river ingefæren i stedet for å dele den i biter, gjør at smakene og saften fra ingefæren blir mye sterkere.
Her ser du effekten av de to ulike variantene:
Du ser hvor mye kraftigere farge det blir på ingefærteen med den revne ingefæren sammenlignet med den som bare inneholder biter. Jeg kan love deg at den smaker mye sterkere også!
Tips:
♥ På sommeren kan kald Ingefær- og sitronte serveres med isbiter som forfriskende iste!
♥ Liker du mildere smak, er det selvsagt bare å redusere mengden ingefær og sitron. Ta for eksempel bare noen helt få skiver ingefær, og reduser mengden sitronsaft til bare en halv sitron per kopp.
♥ Det er ikke meningen at ingefærskivene skal spises, bare at de skal avgi smak. Selvsagt kan du tygge på dem hvis du vil, men de er sterke på smak og litt vonde å svelge. Hvis du vil få i deg mest mulig av selve ingefæren, anbefaler jeg deg å rive den slik jeg har vist ovenfor.
♥ Se også oppskrift på Varm sitron med honning.
Personlig foretrekker jeg nok til vanlig å drikke Ingefær- og sitronte med ingefær oppdelt i større biter.
Ingefær- og sitronte som får deg frisk og sunn!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 2-3 cm skrelt ingefærrot
♥ 1 sitron
♥ 1 stor ts honning
♥ 3 dl kokende vann
Du kan gjøre dette på to alternative måter:
Vil du ha middels sterk ingefærsmak, deler du den skrelte ingefæren opp i skiver. Ha skivene i koppen og hell over presset sitronsaft.
Hell over kokende vann og smak til med honning. La teen stå og trekke i noen minutter, slik at ingefæren får avgitt litt smak, men ikke vent så lenge at teen begynner å bli kald.
Alternativt til å dele ingefæren opp i skiver, kan du rive den grovt på et rivjern. Følg for øvrig samme fremgangsmåte som ovenfor.
♥ På sommeren kan kald Ingefær- og sitronte serveres med isbiter som forfriskende iste!
♥ Liker du mildere smak, er det selvsagt bare å redusere mengden ingefær og sitron. Ta for eksempel bare noen helt få skiver ingefær, og reduser mengden sitronsaft til bare en halv sitron per kopp.
♥ Det er ikke meningen at ingefærskivene skal spises, bare at de skal avgi smak. Selvsagt kan du tygge på dem hvis du vil, men de er sterke på smak og litt vonde å svelge. Hvis du vil få i deg mest mulig av selve ingefæren, anbefaler jeg deg å rive den slik jeg har vist ovenfor.
♥ Se også oppskrift på Varm sitron med honning.
Skriv ny kommentar