Irish Coffee

Hei dere!

Endelig fredag! 😊

Etter en litt hard uke kan det være nydelig å synke ned i sofaen og slappe av med en Irish Coffee.

 

 

Irish Coffee er klassisk kaffedrink, som lages med irsk whisky, varm kaffe og brunt sukker, og som deretter toppes med fløyelsmyk, pisket krem - og kanskje et dryss kanel eller muskat. 

 

Det er en god grunn til at Irish Coffee har blitt så populær som den har blitt! 

 

 

Oppskriften nedenfor passer til 1 glass (se tips).

 

Ingredienser:

♥ 1,5 dl varm kaffe
♥ 2 ts brunt sukker
♥ 0,5 - 0,75 dl irsk whisky (se tips)

Pynt:
♥ pisket fløtekrem
♥ kanel eller muskat


Fremgangsmåte: 

Hell varm kaffe i glass som tåler varme, og tilsett brunt sukker.

 


Disse søte, hjerteformede sukkerbitene kjøpte jeg i London for flere år siden. På tide å bruke dem...  😉
 


Rør til sukkeret løser seg litt opp. Tilsett whisky.

Topp deretter med myk, pisket fløtekrem.

 

 

 

Dryss eventuelt over litt kanel eller muskat hvis du liker det. 

 

 

Here you go

 

 

 

Det sies at Irish Coffee skal drikkes "gjennom kremen", men personlig foretrekker jeg å drikke med sugerør siden det er godt å drikke nedenfra der kaffen er varmest og hvor sukkeret legger seg.

Eventuelt rører jeg litt i drinken slik at kremen blander seg i kaffen. 

 

 

I stedet for sugerør går det også fint å servere Irish Coffee med en teskje som man kan bruke til å røre rundt i glasset med.


Mmmm... 

 

 


Tips:

♥ Irsk whisky kjøpes på polet. Finnes i mange varianter. 

 

 

♥ For at drikken skal holde god, varm temperatur, er det viktig at du starter med kokende varm kaffe og så arbeider nokså raskt når du blander i resten av ingrediensene og pynter med krem. Serveres med en gang! Det er også et godt tips å varme glassene i forkant ved å fylle dem med kokende varmt vann og la de stå slik i 30 sekunder før du heller ut vannet og tilbereder drikken. 

♥ Mengden på ingrediensene må du tilpasse etter smak og størrelsen på glassene du bruker. Det offisielle blandingsforholdet er 2 deler whisky, 4 deler kaffe (altså dobbelt så mye kaffe som whisky) og 1,5 deler krem. Til 4 cl whisky, 8 cl kaffe og 3 cl krem skal det passe med 1 ts sukker. Jeg liker min Irish coffee litt svakere og litt søtere. 😉

♥ Alkoholholdige drinker er for voksne og må nytes med måte. Drinker skal selvsagt aldri serveres til mindreårige. 

♥ Ønsker du å være forsiktig med alkohol, kan du redusere mengden whisky i drikken til kun littegrann. En annen måte å redusere alkoholen på er å koke kaffe og whisky i 15 minutter, for da dropper alkoholprosenten ned med 40%. Vil du fjerne absolutt alle spor av alkohol, må du imidlertid koke whiskyen i 3 timer. Da kan det kanskje heller være en idé å droppe whisky helt og tilsette noen dråper romessens i kaffen i stedet, selv om det gir en litt annen smak. 

♥ Sliter du med å få sove etter å ha drukket kaffe sent på dagen, kan du bruke koffeinfri kaffe.

♥ Se også Mexican Coffee, som lages med Tequila og kaffelikøren Kahlua i stedet for whisky. 

 

God helg!  😊  

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Irish Coffee
Ingredienser

♥ 1,5 dl varm kaffe
♥ 2 ts brunt sukker
♥ 0,5 - 0,75 dl irsk whisky (se tips)

Pynt:
♥ pisket fløtekrem
♥ kanel eller muskat

Fremgangsmåte

Hell varm kaffe i glass som tåler varme, og tilsett brunt sukker. Rør til sukkeret løser seg litt opp. Tilsett whisky.

Topp deretter med myk, pisket fløtekrem.

Dryss eventuelt over litt kanel eller muskat hvis du liker det. 

Tips

♥ Irsk whisky kjøpes på polet. Finnes i mange varianter. 

♥ For at drikken skal holde god, varm temperatur, er det viktig at du starter med kokende varm kaffe og så arbeider nokså raskt når du blander i resten av ingrediensene og pynter med krem. Serveres med en gang! Det er også et godt tips å varme glassene i forkant ved å fylle dem med kokende varmt vann og la de stå slik i 30 sekunder før du heller ut vannet og tilbereder drikken. 

♥ Mengden på ingrediensene må du tilpasse etter smak og størrelsen på glassene du bruker. Det offisielle blandingsforholdet er 2 deler whisky, 4 deler kaffe (altså dobbelt så mye kaffe som whisky) og 1,5 deler krem. Til 4 cl whisky, 8 cl kaffe og 3 cl krem skal det passe med 1 ts sukker. Jeg liker min Irish coffee litt svakere og litt søtere. 😉

♥ Alkoholholdige drinker er for voksne og må nytes med måte. Drinker skal selvsagt aldri serveres til mindreårige. 

♥ Ønsker du å være forsiktig med alkohol, kan du redusere mengden whisky i drikken til kun littegrann. En annen måte å redusere alkoholen på er å koke kaffe og whisky i 15 minutter, for da dropper alkoholprosenten ned med 40%. Vil du fjerne absolutt alle spor av alkohol, må du imidlertid koke whiskyen i 3 timer. Da kan det kanskje heller være en idé å droppe whisky helt og tilsette noen dråper romessens i kaffen i stedet, selv om det gir en litt annen smak. 

♥ Sliter du med å få sove etter å ha drukket kaffe sent på dagen, kan du bruke koffeinfri kaffe.

♥ Se også Mexican Coffee, som lages med Tequila og kaffelikøren Kahlua i stedet for whisky. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift