Iskremdessert til 17. mai

Iskremdessert til 17. mai

10.05.2015


Nå er det bare 1 uke igjen til Norges nasjonaldag og vi kan starte nedtellingen!

Her får du et tips på hvordan du kan lage en enkel, men eksklusiv iskremdessert til 17. mai! Dette er vaniljeiskrem, marengs og friske bær som er lagt lagvis med en herlig og superdeilig yoghurtkrem, som er laget med pisket marengs, pisket krem og gresk yoghurt.

Desserten er lett å lage og forfriskende!

267 andre tips til hva du kan lage til 17. mai finner du HERSmile 

 

Yoghurtkrem:
♥ 2 eggehviter
♥ 1 dl sukker
♥ 2 dl gresk yoghurt (se tips)
♥ 2 dl kremfløte

Legges lagvis med yoghurtkremen:
♥ 1 liter vaniljeis av god kvalitet (se tips)
♥ 15 små marengs (se tips)
♥ 1 liter blandede blåbær, bringebær og rips og/eller jordbær

 

Fremgangsmåte:

Start med å lage yoghurtkremen:

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til du får en tykk og blank marengs.

Pisk kremfløten til krem i en annen bolle.

Vend pisket krem og gresk yoghurt inn i den piskede marengsen.

Oppbevar yoghurtkremen i kjøleskapet til du skal lage desserten.

 

Rett før servering setter du sammen iskremdesserten:

Finn frem en dessertskål. Legg godt med yoghurtkrem nederst.

Ha over kuler med myk vaniljeis.

 

 

Dryss over bær i rødt og blått.

 

 

Legg på noen pikekyss..   Kiss 

 

 

Fordel over et nytt lag med yoghurtkrem slik at både bær og marengsene dekkes.

 


Gjenta prosessen med å legge på iskrem, bær og marengs.

 

 

Desserten er klar til å serveres!

 

 

Tips:

♥ Det er viktig at du bruker gresk yogurt til yoghurtkremen og ikke vanlig yoghurt naturell. Gresk yoghurt er tykkere i konsistensen og sørger for at yoghurtkremen ikke blir for tyntflytende.

♥ Bruk vaniljeis med skikkelig god vaniljesmak. Det er viktig for at desserten skal få den rette smaken. Jeg bruker vaniljeis fra Mövenpick som jeg synes er nydelig!

♥ Jeg har her brukt ferdigkjøpte pikekyss. Du må gjerne bruke hjemmelagde Pikekyss, se oppskrift her på Det søte liv.

♥ Desserten må serveres med en gang, før iskremen smelter.  Smile

♥ Dette er en stor porsjon som passer til 2 middels store serveringsskåler eller 1 stor, og gir nok til å servere 6-8 gjester. Det er ikke noe problem å halvere oppskriften hvis du vil lage en mindre porsjon.

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Iskremdessert til 17. mai

Ingredienser

Yoghurtkrem:
♥ 2 eggehviter
♥ 1 dl sukker
♥ 2 dl gresk yoghurt (se tips)
♥ 2 dl kremfløte

Legges lagvis med yoghurtkremen:
♥ 1 liter vaniljeis av god kvalitet (se tips)
♥ 15 små marengs (se tips)
♥ 1 liter blandede blåbær, bringebær og rips og/eller jordbær

Fremgangsmåte

Start med å lage yoghurtkremen:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til du får en tykk og blank marengs.

Pisk kremfløten til krem i en annen bolle. Vend pisket krem og gresk yoghurt inn i den piskede marengsen.

Oppbevar yoghurtkremen i kjøleskapet til du skal lage desserten.

Rett før servering setter du sammen iskremdesserten:
Finn frem en dessertskål. Legg godt med yoghurtkrem nederst.

Ha over kuler med myk vaniljeis. Dryss over bær i rødt og blått. Legg på noen pikekyss..   

Fordel over et nytt lag med yoghurtkrem slik at både bær og marengsene dekkes.

Gjenta prosessen med å legge på iskrem, bær og marengs.

Desserten er klar til å serveres!

Tips

♥ Det er viktig at du bruker gresk yogurt til yoghurtkremen og ikke vanlig yoghurt naturell. Gresk yoghurt er tykkere i konsistensen og sørger for at yoghurtkremen ikke blir for tyntflytende.

♥ Bruk vaniljeis med skikkelig god vaniljesmak. Det er viktig for at desserten skal få den rette smaken. Jeg bruker vaniljeis fra Mövenpick som jeg synes er nydelig!

♥ Jeg har her brukt ferdigkjøpte pikekyss. Du må gjerne bruke hjemmelagde Pikekyss, se oppskrift her på Det søte liv.

♥ Desserten må serveres med en gang, før iskremen smelter.  Smile

♥ Dette er en stor porsjon som passer til 2 middels store serveringsskåler eller 1 stor, og gir nok til å servere 6-8 gjester.  Det er ikke noe problem å halvere oppskriften hvis du vil lage en mindre porsjon.

10.05.2015
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter