Italienske sitronkaker med ricotta

Hei! 

Håper du har hatt en superfin første adventssøndag! 

Nå er det mange som har kicket igang årets julebakst, og kanskje du har lyst til å prøve deg på noen nye slag i år? Smile  

 

 

Dette er nydelige, italienske sitronkaker, som er et dekorativt og spennende innslag på kakebordet til jul.

 

 

Ricotta i deigen gir kakene en deilig og myk konsistens.

 

 

Supernydelige, myke sitronkaker! 

 

Oppskriften gir ca. 25 stk. 
 

Ingredienser: 

♥ 100 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 250 g ricotta
♥ revet skall av 1 sitron
♥ 2 egg
♥ 200 g hvetemel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver

Glasur:
♥ 300 g melis
♥ 2 ss sitronsaft
♥ 1 ss vann

Pynt:
♥ kakestrøssel


Fremgangsmåte: 

Pisk mykt, romtemperert smør og sukker godt sammen. Bland inn ricotta og fint revet sitronskall. Ha i ett egg om gangen, og pisk godt mellom hvert. Sikt mel sammen med vaniljesukker og bakepulver. Vend dette inn og rør til du får en jevn deig.

Form runde kaker ved hjelp av to spiseskjeer som settes på bakepapirdekkede stekeplater. Beregn god avstand mellom kakene fordi de flyter noe utover under stekingen.

Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 12–15 minutter. Kakene skal være lyse i fargen også etter at de er gjennomstekte.

Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde.

 

 

Rør sammen melis, sitronsaft og vann til en melisglasur. Tilpass mengden melis og vann slik at glasuren blir passe tykk.

Smør glasur på hver kake og pynt med kakestrøssel.

La kakene stå på rist til glasuren har stivnet.

 

 

Herlige, italienske julekaker! 

 

 

Bruk gjerne kakestrøssel med julefarger! 

 

 

Kaker med sitronsmak frisker opp i julen! 

 

 


Tips: 

♥ Disse kakene kan gjerne oppbevares i fryseren, men dekorer dem helst med glasur og pynt på serveringsdagen.

 

 

Jeg synes det er gøy å smake på julekaker fra andre land.

Disse sitronkakene fra Italia er det virkelig verdt å få med seg! 

 

 

Buon Natale!

 

 

mmmmm.....  Kos deg! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Italienske sitronkaker med ricotta
Ingredienser

♥ 100 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 250 g ricotta
♥ revet skall av 1 sitron
♥ 2 egg
♥ 200 g hvetemel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver

Glasur:
♥ 300 g melis
♥ 2 ss sitronsaft
♥ 1 ss vann

Pynt:
♥ kakestrøssel

Fremgangsmåte

Pisk mykt, romtemperert smør og sukker godt sammen. Bland inn ricotta og fint revet sitronskall. Ha i ett egg om gangen, og pisk godt mellom hvert. Sikt mel sammen med vaniljesukker og bakepulver. Vend dette inn og rør til du får en jevn deig.

Form runde kaker ved hjelp av to spiseskjeer som settes på bakepapirdekkede stekeplater. Beregn god avstand mellom kakene fordi de flyter noe utover under stekingen.

Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 12–15 minutter. Kakene skal være lyse i fargen også etter at de er gjennomstekte. Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde.

Rør sammen melis, sitronsaft og vann til en melisglasur. Tilpass mengden melis og vann slik at glasuren blir passe tykk.

Smør glasur på hver kake og pynt med kakestrøssel. La kakene stå på rist til glasuren har stivnet.

Tips

♥ Disse kakene kan gjerne oppbevares i fryseren, men dekorer dem helst med glasur og pynt på serveringsdagen.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

8 kommentarer

Finner ikke noe vegansk her. Er ikke alle som tåler animalske produkter, og de er heller ikke bra for miljøet.

Hei, skal disse være myke både inni og utenpå? Som muffins? Mine ble nok litt større enn de på bildet. Men stekte dem også litt lenger. Men har jeg stekt dem for lite? Jeg trodde de skulle være litt mer som småkaker. Mine fløt heller ikke noe utover. Har du noe tips til når man vet om de er ferdig?

Kan disse lages glutenfrie? Er det da bare å erstatte melet, eller bør man tilsette noe ekstra for å beholde saftighet?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift